Epilarea definitivă - păreri pro și contra

simeon stalpnicul png
Disperate s─â scape de p─ârul nedorit de pe corp, tot mai multe femei apeleaz─â la epilarea definitiv─â

A venit vara! E vremea rochi┼úelor ┼či a costumelor de baie, ├«ns─â aceast─â perioad─â frumoas─â vine la pachet cu un ÔÇťstresÔÇŁ de care toate femeile fug: epilatul. Disperate s─â scape de p─ârul nedorit de pe corp, tot mai multe femei apeleaz─â la epilarea definitiv─â. P─ârerile despre eficien┼úa acestui tratament sunt ├«mp─âr┼úite.

Epilarea definitivă. Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă

Crem─â, lam─â, cear─â, aparat sau epilare definitiv─â? Toate ne dorim o piele catifelat─â ┼či f─âr─â fire de p─âr. Fiecare metod─â are avantajele ┼či dezavantajele ei, ├«ns─â ├«n ultima perioad─â epilarea definitiv─â c├ó┼čtig─â tot mai mult teren.

Cele mai cunoscute metode de ├«ndep─ârtate a firelor de p─âr sunt IPL (lumina intens pulsat─â) ┼či laser. Speciali┼čtii spun c─â metoda cu laser este mai eficient─â dec├ót cea cu IPL. Epilarea definitiv─â cu lumin─â intens pulsat─â implic─â: lungime de und─â, intensitate, putere, timp de ac╚Ťiune, timp de relaxare - toate acestea trebuie s─â fie ├«n conformitate cu grosimea firului de p─âr, culoarea lui, ad├óncimea la care se afl─â ├«n derm foliculul pilos ╚Öi culoarea pielii.

Epilarea definitivă păreri. Atunci când spunem epilare definitivă ne gândim că are caracter definitiv. Ce-i drept este procedeul care oferă rezultate pe termen îndelungat, însă despre acest capitol o să vorbim puţin mai jos. Poate cel mai important avantaj al acestei proceduri este că nu implică durere. Adio inflamaţii, fire crescute sub piele sau foliculită. Mai mult, nu există risc de infecţii.

La prima vedere, epilarea definitiv─â pare costisitoare, ├«ns─â dup─â un calcul simplu ├«n care vei aduna costurile dintr-o lun─â la salonul de cosmetic─â, o s─â vezi c─â o s─â recuperezi rapid investi┼úia. Nu e nevoie s─â mergi la saloane sau clinici pentru ┼čedin┼úele de epilare definitiv─â. Acum, aparatele cu laser sau IPL pot fi cump─ârate de la magazinele de specialitate, iar ┼čedin┼úele le po┼úi face chiar la tine acas─â. P├ón─â acum sun─â bine, nu-i a┼ča?

simeon stalpnicul png
Toate ne dorim o piele catifelat─â ┼či f─âr─â fire de p─âr

Epilarea definitiv─â p─âreri. Se pare c─â epilarea definitiv─â nu este chiar ÔÇťdefinitiv─âÔÇŁ. Rezultatele finale depind ├«n mare masur─â ┼či de mo┼čtenirea genetic─â, de deregl─ârile hormonale, de pilozitate ┼či de piele, scrie Diva Hair.

Pe forumurile despre acest subiect, fetele cu p─âr blond sau ┼čaten deschis s-au pl├óns c─â rezultatele nu sunt chiar cele a┼čteptate. Se pare c─â tipologia ideal─â este: piele alb─â, fire de p─âr negre.

Sunt persoane c─ârora p─ârul a re├«nceput s─â le creasc─â la c├ó┼úiva ani dup─â finalizarea procesului de epilare, de┼či este probabil ca acest fapt s─â se datoreze practic─ârii unor metode ineficiente de ├«ndep─ârtare a p─ârului cu laser sau IPL. Mai sunt cazuri ├«n care p─ârul a fost ├«ndep─ârtat definitiv, dar nu complet.

simeon stalpnicul png
┼×edintele de epilare se fac la distan┼ú─â de 8-10 s─âpt─âm├óni

Epilarea definitiv─â p─âreri. Un alt impediment ar fi timpul alocat procedurii. O s─â ai nevoie de 6-12 ┼čedinte pentru completarea procedurii, care pot dura de la 10 minute p├ón─â la 2 ore, ├«n func┼úie de zona care urmeaz─â a fi epilata, cu pauz─â de 6-8 s─âpt─âm├óni ├«ntre ┼čedin┼úe, ├«n func┼úie de gradul de pilozitate ┼či de ciclul de cre┼čtere al firului de p─âr.

Sunt p─âreri pro ┼či contra la adresa epil─ârii definitive. Ideal ar fi s─â consul┼úi un medic dermatolog ┼či ├«n func┼úie de piele ┼či pilozitate s─â alegi varianta cea mai bun─â pentru tine.

Epilarea definitiv─â prezint─â riscuri sau nu?

Tratamentele cu IPL ┼či laser pot l─âsa urme pe piele, pot ap─ârea umfl─âturi, tulbur─âri de pigmentare, ro┼čea┼ú─â sau vezicule ca dup─â arsuri. Uneori, dup─â c├óteva ┼čedin┼úe pot ap─ârea chiar ┼či arsuri.

Epilarea definitiv─â p─âreri. ┼×edintele de epilare se fac la distan┼ú─â de 8-10 s─âpt─âm├óni. De aceea, un tratament de epilare definitiv─â se poate ├«ntinde chiar ┼či pe doi ani. Este important ca pielea s─â fie hidratat─â, s─â se foloseasc─â crem─â pentru protec┼úie solar─â ┼či s─â nu folosi┼úi ceara sau aparatul de epilat. Firele nu trebuie smulse pe toat─â durata procedurii.

Preg─âtirea ├«nainte ┼či dup─â tratament

  • Nu epila p─ârul prin smulgere cu 3 s─âpt─âm├óni ├«nainte de epilarea definitiv─â. Po┼úi folosi doar lama de ras.
  • ├Än cazul epil─ârii cu IPL, nu te expune la soare cu 3 s─âpt─âm├óni ├«nainte ┼či dup─â procedur─â.
  • La epilarea cu laser, nu te expune la soare cu 3 zile ├«nainte ┼či dup─â procedur─â.

Nu este indicat ca femeile ├«ns─ârcinate ┼či persoanele care se expun la soare, f─âr─â crem─â de protec┼úie solar─â, s─â apeleze la epilarea definitiv─â.

Exist─â voci care spun c─â epilarea definitiv─â cu laser poate duce la cancer. Speciali┼čtii dau asigur─âri c─â nu este cazul s─â ne facem griji ┼či asta pentru c─â lumina de la laser nu trece mai mult de un milimetru-doi milimetri de la suprafa┼úa pielii.

Cât durează, de fapt, epilarea definitivă

├Än timp ce unele doamne sau domni┼čoare care au apelat la epilare difinitiv─â spun c─â epilarea definitiv─â nu este tocmai permanent, speciali┼čtii din domeniu afirm─â c─â dac─â tratamentul este aplicat correct, atunci pacientul scap─â definitv de pilozitate.

Exist─â ┼či cazuri de pacien┼úi care au dezvoltat foliculi pilo┼či ├«n zona tratat─â dup─â 7-8 ani de la interven┼úie, ├«ns─â aceste situa┼úii sunt rare. Asta se ├«nt├ómpla atunci c├ónd tratamentul nu este aplicat corect, zona este prost tratat─â sau aparatul slab calitativ.

stefan banica paparazzi8 jpg
foto2 parintii romanca egipt png
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
ana morodan vanatai6 png
alergie jpeg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
grup de prieteni
Ce este bine s─â faci pe timp de canicul─â  Reguli de aur de la speciali┼čti jpeg
image
image
image
image
grecia vacanta pixabay jpg
turisti la paris la turnul eiffel jpeg
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Ce este bine s─â faci pe timp de canicul─â  Reguli de aur de la speciali┼čti jpeg
copil apa jpg