Episodul rușinos din viața lui Liviu Rebreanu. Soția l-a făcut de râs în fața unei actrițe celebre

Liviu Rebreanu, unul dintre cei mai mari scriitori români din secolul al XX-lea, a fost cunoscut nu doar pentru operele sale literare remarcabile, ci și pentru iubirea sa neclintită pentru soția sa, în ciuda crizelor de gelozie și posesivitate ale acesteia, care erau bine cunoscute la acea vreme.

Liviu Rebreanu și-a iubit enorm soția
Liviu Rebreanu și-a iubit enorm soția

Rebreanu a fost numit secretar literar la Teatrul Naţional din Craiova în 1911 și aici o cunoaște pe Ștefana Rădulescu (Fanny), o actriță de 23 de ani, frumoasă și ambițioasă, care avea să îi fie alături scriitorului până în ultima zi. Un an mai târziu s-au și căsătorit. Cei doi au fost suflete pereche și probabil din povestea sa de dragoste cu Fanny și-a luat sciitorul inspirația pentru romanul „Adam și Eva.”

Geloziile lui Fanny

Într-o epocă în care relațiile dintre artiști și admiratoare erau subiectul discuțiilor aprinse, soția lui Rebreanu, cu o gelozie notorie, a ieșit în evidență. Într-un moment de furie intensă, ea a rupt o umbrelă în capul actriței Puia Ionescu, care se îndrăgostise de scriitor, conform Historia.ro.

Multe doamne ale epocii au dat târcoale lui Liviu Rebreanu, atrase de talentul și carisma sa. Cu toate acestea, scriitorul a rămas un soț devotat și a continuat să îi fie loial soției, în ciuda tentațiilor care i-au apărut în cale. Această devotament neclintit față de femeia vieții sale arată profunzimea iubirii dintre cei doi, totodată reprezintă și sursa unor gesturi remarcabile.

A trecut-o pe Puia-Florica pe numele lui
A trecut-o pe Puia-Florica pe numele lui

A trecut-o pe Puia-Florica pe numele lui

De pildă, puțini știu că Liviu Rebreanu a iubit-o atât de mult pe draga sa Fanny, încât a acceptat să o treacă pe fetița acesteia pe numele său. Chiar în ziua în care s-au căsătorit, în anul 1912, Rebreanu a cerut să fie recunoscut ca tatăl lui Puia Florica, fetița de doar 3 anișori pe care Fanny o avea dintr-o căsătorie anterioară. Mai mult, actul se crede că nu ar fi fost legal din punct de vedere juridic și că acest lucru se putea înfăptui prin alte metode precum adopția. Această decizia i-au adus lui Rebreanu un val de critici din partea apropiaților, însă dragostea a fost mai puternică decât gura lumii.

Totuși, în ceea ce o privește pe Fanny se spune că aceasta nu și-a dorit să mai facă copii cu Rebreanu de teamă ca fiica sa să nu fie dată la o parte. Cu toate acestea se cunoaște faptul că de-a lungul vremii, în special în primii ani din căsnicia cu Fanny, scriitorul a avut parte de multe probleme financiare care ia-u tot pus bețe în roate și l-au determinat să se mute de colo-colo. Totuși, în ciuda greutăților, cei doi și-au fost aproape, iar relația lor a fost de neclintit până în ultima zi a vieții lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
cartierul justitiei jpg
raisi elicopter prabusit jpg
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net