Excepționalul film Network a fost premiat cu patru Oscaruri. Unul este în Cartea Recordurilor.VIDEO

Ultima actualizare:

„Network", regizat de Sidney Lumet, este un film satiric despre lumea televiziunii și manipularea mass-media. Cu o distribuție de excepție, pelicula a fost recompensată cu patru premii Oscar. Unul dintre ele este în Cartea Recordurilor, performanța de atunci nefiind egalată. Este vorba despre cel mai scurt rol recompensat vreodată cu un Oscar.

Oscar pentru un rol de 5 minute și două secunde

image

Cel mai scurt rol premiat cu Oscar din istoria cinematografiei a durat doar cinci minute și două secunde, și a fost interpretat de Beatrice Straight în filmul "Network" în 1976.

Deși prezența ei pe ecran a fost extrem de limitată, performanța actriței a fost atât de impresionantă încât i-a adus Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Acest moment a demonstrat că, în arta cinematografică, nu durata unui rol contează, ci intensitatea și impactul emoțional pe care actorul îl aduce în poveste.

Rolul interpretat magistral de actrița Beatrice Straight

Beatrice Straight o interpretează pe Louise Schumacher, soția înșelată și neglijată a unui director de televiziune, jucat de William Holden.

Într-o singură scenă, personajul său află că soțul ei o părăsește pentru o altă femeie, iar reacția ei viscerală și dureroasă exprimă întreaga agonie a trădării într-un mod care a rezonat profund cu publicul și criticii.

În aceste cinci minute și două secunde, Straight a reușit să adune cele mai puternice emoții - șoc, furie, dezamăgire și durere.

Interpretarea puternică a fost crucială pentru dinamica filmului

Monologul său sfâșietor și interacțiunea intensă cu Holden rămân momente de neuitat în istoria cinematografiei.

Premiul Oscar câștigat de Beatrice Straight a confirmat că arta actoricească nu ține de durata unei apariții, ci de abilitatea de a transmite emoții profunde și autentice. Prin rolul său din "Network", ea a demonstrat că uneori, chiar și cele mai scurte interpretări pot avea un impact de durată asupra publicului și istoriei filmului

Considerat deopotrivă farsă mesianică şi satira necruţătoare, filmul este una dintre cele mai reuşite priviri aruncate în culisele mijloacelor de comunicare în masă şi este poate mai relevant astăzi decât era acum aproape 40 de ani, când a fost lansat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez la Met Gala 2023 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Lita Grey, a doua sotie a lui Charlie Chaplin   GettyImages 2638059 jpg
Ambalaje non SGR jpg
oameni strada shutterstock jpg
image png
lacul stiucilor jpg
frunze de dafin freepik jpg
living room 930804 1280 jpg
loredana burlacu facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net