Fiecare țară cu desertul ei faimos. Iată câteva care ar putea inspira Crăciunul tău (II)

Ah, dulciurile! Acele mici bucurii vinovate care ne cuceresc inima chiar dacă medicul ne spune mereu „cu moderație”. Și cum să nu ne fie greu să ne abținem, mai ales în perioada dinainte de Halloween și Crăciun, când mintea noastră începe să se gândească la ce deserturi delicioase vom savura? De la bomboane colorate până la prăjituri spectaculoase, această perioadă a anului pare făcută special pentru iubitorii de dulciuri.

Plăcerile vinovate

prajitura india jpg

E clar, nu putem rezista tentației de a gusta un pic din fiecare desert, mai ales când întreaga lume începe să pregătească cele mai sofisticate și gustoase prăjituri. Din Statele Unite până în Japonia, fiecare țară are propriile sale dulciuri tradiționale, care ne fac să visăm la zilele în care nu ne vom simți vinovați pentru fiecare îmbucătură dulce.

Călătorie dulce în jurul lumii

Dacă ești curios să încerci ceva nou, îți prezentăm câteva dintre cele mai apreciate prăjituri și deserturi din lume. Poate te inspiră să încerci o rețetă nouă chiar la tine acasă! Un „vânător” de deserturi a colindat în jurul lumii și a dezvăluit pentru CNN unde se găsesc cele mai apetisante prăjituri.

Tortul Eszterhazy, Ungaria

image

În zilele sale de glorie, Imperiul Austro-Ungar se întindea în întreaga Europă Centrală, iar la un secol după căderea imperiului, moștenirea sa cremoasă poate fi încă găsită în vitrinele patiseriilor de la Viena la Sarajevo.

Pentru acest tort elegant, rondele subțiri de meringue cu migdale sunt stivuite între dungi de cremă de unt cu ciocolată, apoi acoperite cu o pânză de păianjen marmorată din fondant de ciocolată și vanilie.

Textura fondantă și dulceața bogată fac din această prăjitură de modă veche un favorit permanent în Budapesta.

Flan, America Latină

image

În arborele genealogic întins al deserturilor cu cremă, flanul din America Latină este vărul cel mai cool, îmbinând simplitatea perfectă cu o cremă sofisticată.

Un strat subțire de caramel negru acoperă desertul, care se topește într-un sirop în jurul bazei. Flanul poate că a sosit în America Latină din Spania, dar de atunci a fost revendicat și reinventat de generații de bucătari de aici.

În Mexic, unde desertul este servit pretutindeni, de la cafenelele de cartier la sărbătorile de familie, textura mătăsoasă a unui flan clasic este suportul perfect pentru o masă cu ardei iute și mirodenii aromate.

Tort fondant de ciocolată, Franța

Tăiați o bucată caldă de gâteau fondant au chocolat - care înseamnă „tort de ciocolată topit” în franceză - pentru a elibera fluxul lent de ciocolată din interior.

image

Dacă se servește prea devreme, este o baltă lipicioasă de aluat de prăjitură fierbinte; dacă se servește prea târziu, este un brownie. Cu toate acestea, atunci când echilibrul este perfect, prăjitura îmbină mușcătura fragedă a unui tort de ciocolată cu plăcerea uleioasă a unui baton de ciocolată topită.

În anii 1990, prăjitura a devenit o vedetă a meniului sub denumirea de lava cake sau tort de ciocolată topită. În timp ce căldura nebuniei a trecut, acest desert senzual rămâne unul dintre cele mai sofisticate moduri din lume de a încheia o masă.

Gulab Jamun, India

Aceste bunătăți indiene prăjite sunt cu totul și cu totul altceva decât simple gogoși.

image

Rețetele tradiționale pentru aluatul gulab jamun încep cu o lingură de khoya, lapte de vacă sau de bivoliță care fierbe ore în șir la foc mic, conferind produsului finit o textură fondantă.

Prăjirea gulab jamun în ghee oferă o a doua injecție de aromă grasă înainte ca găluștele să fie înmuiate într-un sirop aromat infuzat cu semințe de cardamom și trandafiri.

Cheesecake japonez

image

Pentru pasionații de cheesecake care consideră versiunea new-yorkeză prea grea, acest deliciu japonez ar putea fi o revelație. În dulceața cremoasă, care îmbină gustul aromat al cheesecake-ului cu vastitatea unei prăjituri burete, bogăția brânzei este compensată de o textură ușoară și aerisită.

Secretul constă într-o tehnică neobișnuită de amestecare a albușurilor bătute - o meringue - într-un aluat cald, bogat în cremă de brânză și vanilie.

Kulfi, India

kulfi india jpg

Printre cele mai voluptoase delicatese din familia înghețatei, acest desert înghețat are o textură ispititor de bogată. Rețetele tradiționale, care pot necesita ore întregi de amestecare constantă, încep prin fierberea laptelui proaspăt la foc mic, o reducere lentă care conferă o dulceață caramelizată zaharurilor naturale din lapte.

În timp ce kulfi-ul modern apare în zeci de arome, versiunile clasice sunt infuzate cu unele dintre cele mai încântătoare gusturi ale Indiei.

În orașele din întreaga țară, vizitați un kulfiwallah pentru o mostră de kulfi cu trandafiri, cardamom, șofran sau fistic; deși rețetele se schimbă în timp, se crede că dulceața pe care o gustați își are rădăcinile în Imperiul Mogul.

Medovik, Rusia

image

Un strop de miere infuzează o aromă în straturile subțiri ale acestui tort, care se numără printre cele mai iubite bunătăți din Rusia. Între straturile de tort, care pot fi suprapuse până la 10 în cele mai elaborate versiuni, se află o glazură cremoasă care se topește în rondelele cu miere.

Variantele de medovik diferă foarte mult, dar cele mai populare încorporează unul dintre cele două ingrediente foarte rusești în umplutura dulce.

Unii folosesc smântâna bogată care dă savoare unora dintre cele mai reconfortante alimente din Rusia. Alții obțin aroma din laptele condensat îndulcit, care a devenit un simbol al bucătăriei rusești în timpul erei sovietice, când laptele proaspăt putea fi greu de găsit.

Oliebollen, Țările de Jos

Contribuția dulce a Țărilor de Jos la lumea găluștelor prăjite, oliebollen sunt un mod delicios olandez de a sărbători Anul Nou. O minge crocantă din aluat îndulcit, presărată cu stafide sau coacăze, apoi înmuiată în zahăr pudră, oliebollen se mănâncă cel mai bine fierbinți de la standurile stradale numite oliebollenkrams.

image

Poate părea o gustare simplă, dar oliebollenul este o afacere serioasă în Țările de Jos și este vedeta unui concurs unde se alege cel mai bun oliebol din țară.

Sticky Toffee Pudding, Regatul Unit

image

Desertul britanic reconfortant este o bază de tort moale presărată cu curmale tocate, apoi înecată într-un sos cremos. O mare parte din aroma distinctivă provine de la melasă.

În timp ce melasa a cedat locul zahărului cristalizat în cămările majorității bucătarilor, aceasta a fost cândva un îndulcitor preferat, care era o parte importantă a dietelor clasei muncitoare din Regatul Unit.

Este de remarcat faptul că sticky toffee pudding nu este cunoscută ca budincă în afara insulelor britanice, unde „budincă” este un termen generic pentru desert.

Tiramisú, Italia

Straturi cremoase de mascarpone bătut învelesc Ladyfingers înmuiate în cafea în acest desert italian modern, care a devenit un dulce de bază în întreaga lume. Nu este de mirare. Cu un nume care se traduce prin „ridică-mă”, este o combinație de cafea, ciocolată, cremă și băutură opțională, care cu siguranță va stârni chiar și cele mai plictisite gusturi.

image

Cei mai mulți istorici pasionați de produse de patiserie atribuie originile acestui deliciu restaurantului Le Beccherie din Treviso, însă până când lumea a atins apogeul tiramisú, la sfârșitul anilor 1980 și în anii 1990, pretențiile rivalilor erau la fel de fierbinți ca o ceașcă de espresso italian bine fiert.

Oricare ar fi adevărul din spatele desertului cremos, acesta și-a câștigat un loc de cinste bine meritat în meniurile din Umbria până în Ulaanbaatar.

Kashata, Africa de Est

Plimbați-vă printr-o piață din Africa de Est pentru a găsi acest desert auriu, care îmbină zahărul crocant caramelizat bogăția arahidelor, nucii de cocos proaspete sau un amestec din cele două.

image

Gustul kashatei este îmbogățit prin adăugarea cardamonului, care ridică această plăcere fragilă în sfera dulciurilor de clasă mondială.

Numele acestui desert îndrăgit este adaptat din arabă, dar pentru mulți, kashata este una dintre cele mai dulci și mai nostalgice arome din Africa de Est.

Sursă foto: Shutterstock

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gustari calorii jpg
Kate Middleton cu Prințul George și Charlotte  foto   Profimedia jpg
Mr Beast si echipa jpg
alimente nesanatoase shutterstock 2195235627 jpg
4 actu ninge la suceava jpeg
Casa nationala de pensii jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
magellan 21908 lg gif gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net