Hawaii de Europa, destinația ideală pentru vacanța de iarnă. Se ajunge ușor din România și poți face plajă în noiembrie și decembrie

Visezi să pleci în vacanță? O locație uimitoare ar putea fi destinația perfectă. Un grup de insule sunt cunoscute drept „Hawaii-ul Europei”, dar nu atrag atât de mulți turiști pe cât merită.

Hawaii de Europa, destinația ideală pentru vacanța de iarnă
Hawaii de Europa, destinația ideală pentru vacanța de iarnă

Insulele Azore au un climat subtropical, iar peisajele lor verzi și luxuriante le-au câștigat denumirea de Hawaii de Europa, conform express.co.uk.

Un set de nouă insule vulcanice de pe coasta vestică a Portugaliei, Azorele merită mult mai multă atenție. Fiecare insulă are a primit culoare, în funcție de caracteristicile sale. Cea mai mare insulă, Sao Miguel, este cunoscută drept „insula verde” datorită versanților săi luxurianți și pășunilor spectaculoase.

Vacanța ideală în Hawaii de Europa. Madeira, bijuteria Insulelor Azore

Cea mai cunoscută și spectaculosă locație din Insulele Azore este Madeira. Superba destinație se află la doar 90 de minute de zbor de Lisabona și la o distanță și mai mică de Maroc.

E denumită și „insula primăverii”, iar temperaturile ating 20 de grade chiar și în lunile când frigul pune stăpânire pe România. Vremea este excelentă și noaptea datorită efectului de încălzire a oceanului.

Mulți dintre turiști norocoși care au descoperit secretul ascuns al Europei vin și fac plajă chiar și iarna. Dar Madeira și Insulele Azore nu reprezintă doar o evadare la ocean, ci o experiență completă. Aici te poți deconecta complet de viața agitată de la oraș. Natura a creat un adevărat spectacol, iar omul se transformă doar într-un musafir capturat de infinitul de culori care trezește sufletele amorțite de prea mult beton.

E destinația perfectă pentru vacanță de iarnă

O destinație ideală pentru iubitorii de natură sălbatică, Azorele găzduiesc mai mult de douăzeci de specii de balene. Excursiile cu barca oferă șanse aproape garantate de observare. Totodată, pot fi zăriți delfini.

Turiștii care doresc să se deconecteze ar putea să își dorească să facă o baie în una dintre izvoarele termale ale insulelor denumite Hawaii de Europa, despre care se spune că au puteri vindecătoare.

Iubitorii de vin pot vizita una dintre podgoriile protejate de UNESCO, iar Sao Miguel găzduiește, de asemenea, plantații de ceai.

Bucătăria portugheză de pe insule și fructele de mare uimitoare fac parte dintr-un spectru bogat de opțiuni culinare. Există o delicatesă locală pe care nu ar trebui să o ratați. Dacă ajungeși aici trebuie să încercați Cozido das Furnas.

Cât de costă o vacanță de vis în Hawaii de Europa

O femeie a povestit pe facebook cât a plătit pentru un sejur în Madeira. Aceasta a călătorit în luna iulie, din Budapesta. Turista din România a explicat ce costuri a avut pentru cazare, închirierea unei mașini, dar și cât a costat-o să mănânce în superba insulă din Portugalia.

„Bilete avion dus/întors din Budapesta 600 Euro /3 persoane + un bagaj de cală (aveți nevoie dacă faceți trasee, deoarece sunt mai multe microclimate și vă trebuie și haine de ploaie).

Cazare 700 Euro /apartament cu acces la piscina. Masina inchiriata -250 Euro cu card de credit si garantie iprita pe card 1,36 Euro/l motorina, 1,47 Benzina. 2-5 Euro sezlongul  10-15 Euro de persoana mancarea de persoana la restaurant, dacă mâncați la “împinge tava” la Pingo Doce (am încercat și asta de câteva ori) 5-7 Euro de persoană”, a scris, pe Facebook, femeia care a vizitat Hawaii de Europa, destinația ideală de vacanță tot timpul anului, chiar și iarna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net