Imagini greu de privit. În ce condiții inumane trăiește o bătrână de 86 de ani

Ultima actualizare:

Inuman. Nu are soț și nici copii. Fără niciun ajutor, bătrâna trăiește de pe o zi pe alta, în frig și într-o mizerie de nedescris. 

Știm cu toții că trăim într-o Românie săracă, în care cu greu reușim să ne plătim facturile și să avem o viață bună. Cu toate acestea, sunt greu de acceptat condițiile în care este nevoită să trăiască Valeria Ciubotaru, o bătrână din satul Bunești, în vârstă de 86 de ani. 

Cum arată casa în care locuiește bătrâna

O casă care stă să pice, o sobă ce nu funcționează, pe jos doar niște scânduri ce țin loc de parchet și o mizerie de nedescris. Iar mirosul din locuință este și el insuportabil. Așa a descris un vecin al femeii condițiile insalube în care această bătrână de 86 de ani își duce zilele.

El a mai povestit că a găsit-o pe bătrână învelită cu o plapumă deteriorată și îngrozitor de murdară, care în niciun caz nu i-ar putea ține de cald bătrânei, dar cu siguranța care o poate îmbolnăvi și mai tare.

Pe lângă toate acestea, bărbatul a mai spus că se putea vedea pe fața acesteia foamea. Se pare că problemele de sănătate ale bătrânei s-au agravat, o țin la pat și ea nu se mai poate deplasa la magazin să-și cumpere cele necesare gurii.

Femeia își face nevoile în casă. Foto: Vremea Nouă
Femeia își face nevoile în casă. Foto: Vremea Nouă

Rudele au lăsat-o de izbeliște 

Deși are rude care stau în apropiere, se pare că acestea nu sunt interesate de modul inuman în care este nevoită femeia să trăiscă, iar o vizită la ea în care să-i ducă un bol de mâncare este un efort pe care niciunul dintre ei nu sunt dispuși să-l facă. Nici măcar fratele acesteia nu își dorește să-și ajute sora.

Își face nevoile într-un lighean aflat în mijlocul camerei

Iar greutățile bătrânei nu se opresc aici. Pentru că nu se poate duce la toaleta din curte, femeia își face nevoile într-un lighean aflat în mijlocul camerei, pe care nu are cine să îl arunce afară, măcar din când în când. Iar din această cauză, mirosul din locuința domnei Valeria este insuportabil. Cei din comună se pare că nu știau despre problemele acesteia și nici autoritățile.

Valeria Ciubotaru duce o viață foarte grea. Foto: Vremea Nouă
Valeria Ciubotaru duce o viață foarte grea. Foto: Vremea Nouă

Pozele care au stârnit mila autorităților

A avut noroc cu Constantin Iftene. El este vecinul care a găsit-o pe bătrână; a făcut câteva poze care au reușit să stârnească mila concetățenilor, dar și a reprezentanților primăriei din satul Bunești.

Așa a și reușit bărbatul să o ducă la spitalul din Huși, însă a doua zi bătrâna a fost nevoită să revină în casa dărăpănată. Însă, eforturile bărbatului par să fie în zadar și viața bătrânei, în curând să fie la fel ca și până acum. Se pare că România este țara căreia nu-i pasă de bătrânii ei. 

Ținută doar o zi în spital și trimisă acasă

Bărbatul a vorbit la Primărie, de acolo a fost trimisă asistența medicală comunitară, împreună cu care au dus-o pe femeie la spital. A transportat-o cu mașina sa. La spitalul Huși nu prea voiau să o interneze, au ținut-o apoi o noapte și a doua zi au trimis-o înapoi acasă.

Tot la presiunile acestuia, cei de la Primărie au trimis pe cineva acasă la bătrână și au făcut o curățenie, însă una superficială. El spune că s-a oferit să plătească pe cineva ca să îi facă bătrânei curățenie generală, scrie vremeanouă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net