Inedit! Face lămpi din pâinea rămasă nevândută pe rafturile magazinelor

Yukiko Morita, o artistă din Japonia, vrea să facă lumină, la propriu, asupra conștientizării risipei alimentare, transformând pâinea nevândută în lămpi frumoase. Ea vinde o varietate de lămpi făcute din pâine, cornuri și baghete.

Artista japoneză Yukiko Morita, în fața magazinului său Pampshade cu lămpile ei din pâine
Yukiko Morita creează lămpi din pâini reale (Foto: Profimedia)

Pâinea este un aliment atât de cotidian încât mulți dintre noi probabil că nici nu ne gândim prea mult la ea. Cu toate acestea, artista japoneză Yukiko Morita a fost atât de încântată de diferitele calități unice ale pâinii, încât a decis să folosească această pasiune în munca sa creativă.

„Oferim fiecărei pâini o a doua șansă”

„O parte din comenzile uriașe de pâine este aruncată fără să aibă ocazia să ajungă vreodată în mâinile unui client. Subliniem această problemă prin munca noastră și oferim fiecărei piese o a doua șansă”, se arată pe site-ul oficial al lui Yukiko Morito. Un videoclip publicat recent cu procesul prin care trece pâinea până devine o lampă a devenit viral.

„Pampshade” este numele de marcă folosit pentru comercializarea acestor produse, relatează site-ul NDTV.

Toate lămpile sunt făcute din pâine reală, au un strat anti-mucegai, și costă între 70 și 200 de dolari fiecare, în funcție de modelul preferat de cumpărător. Pe site-ul său, Yukiko Morita le atrage atenția clienților că lămpile nu sunt comestibile, deși arată delicios: „S-ar putea să fiți tentat să mâncați, dar vă rog să nu o faceți! Aplicam un strat special pe suprafață și interior pentru a păstra lampa mulți ani de utilizare. Dacă însă copilul sau animalul dumneavoastră de companie linge lampa, nu vă faceți griji, substanța pe care o folosim să aplicăm stratul anti-mucegai nu este toxică!”

Realizarea fiecăreia dintre aceste lămpi începe prin coacerea pâinii. Apoi, Yukiko Morita taie crusta și scobește interiorul. Odată mulțumită de transluciditatea crustei, ea acoperă pâinea cu un finisaj special de protecție, o asamblează și îi atașează componentele electronice.

„Iubim pâinea! De aceea este esențial pentru noi să nu risipim nicio parte din el. În prezent, reutilizam interiorul pâinii pe care o scoatem ca pesmet și pentru diverse dulciuri”, susține artista japoneză.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net