Motivul pentru care trebuie să pui un cartof în locul în care ții pâinea. Numai așa vei scăpa de o mare problemă!

Ultima actualizare:

În România și nu doar, pâinea este și va rămâne unul dintre cele mai consumate alimente. Click! îți dezvăluie unul dintre cele mai bune trucuri pentru a o ține mereu proaspătă.

Pâinea, alături de o jumătate de cartof, se va păstra mult mai proaspătă / foto: Pixabay
Pâinea, alături de o jumătate de cartof, se va păstra mult mai proaspătă / foto: Pixabay

Tututor ne place să o aveam, atunci când mâncăm, cât mai fragedă. Brutarii susțin că pentru a avea acest rezultat, ai nevoie doar de un cartof și pâinea ta va fi fragedă pentru mai mult timp.

Celebrul brutar, Arnaud Lorgne, oferă câteva sfaturi, care ne ajută să învățăm cum să ținem pâinea proaspătă mai mult timp.

În primul rând, este foarte importantă temperatura la care o păstrăm. De asemenea, asigură-te că este ferită de soare, punând-o într-un loc uscat.

Totodată, o felie de măr pusă lângă pâine o va ține fragedă mai mult. Același rezultat îl are o jumătate de cartof. Pe măsură ce se usucă, pâinea își va păstra consistența și aroma.

În ce se păstrează pâinea corect

Pentru a fi mereu proaspătă, pâinea trebuie ținută neapărat într-o cutie de lemn. Așadar, evitați pungile de plastic, mai ales dacă este caldă. Umiditatea se acumulează și astfel creează un mediu propice creșterii mucegaiului.

Un alt truc este să pui sare lângă pâine, pentru că este un absorbant foarte bun. De asemenea, are și efectul de a ucide microbii din jur.

Atenție, pâinea nu se ține niciodată la frigider. Deși frigul este capabil să-i prelungească durata de viață, riscă în același timp să-i modifice textura și să o usuce mult mai devreme.

Totuși, dacă vreți să o țineți la rece, alegeți congelatorul. Tăiați-o în felii mici și puneți-o în pungi, după care, scoateți-o cu câteva ore înainte de a o servi. Totuși, gustul nu va mai fi la fel de delicios ca la pâinea proaspătă.

Pâinea are un termen de valabilitate destul de scurt. Dacă este pâine făcută în casă, aceasta nu poate fi păstrată mai mult de 3-4 zile.

La pâinea din comerț, termenul de valabilitate este mai mare și diferă în funcție de rețetă. De regulă, o pâine luată din magazin are un termen de valabilitate de aproximativ o săptămână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net