De ce nu trebuie să păstrezi pâinea în frigider. Pericolele sunt nenumărate!

Ultima actualizare:

Dacă vă faceți propria pâine, alegeți rețete care includ grăsimi precum untul, uleiul sau ouăle. Aceste ingrediente vor ajuta la conservarea pâinii și la menținerea moale a acesteia pentru mai mult timp.

Nu este bine să țineți pâinea la frigider. Foto: Click.
Nu este bine să țineți pâinea la frigider. Foto: Click.

Nu ține niciodată pâinea la frigider

Dacă intenționați să congelați pâinea de casă, faceți-o cât mai curând posibil după coacere și răcire. Înveliți-o în plastic și, în mod ideal, feliați pâinea înainte de a o congela. Tăiată în felii, se va dezgheța în aproximativ 10 minute sau poate fi prăjită rapid.

Nu ține niciodată pâinea la frigider! Moleculele de amidon din pâine se recristalizează foarte repede la temperaturi scăzute și fac ca pâinea să se întărească mult mai repede când este refrigerată. În plus, acest lucru grăbește practic uscarea sau mucegăirea.

Cum să păstrezi proaspătă pâinea cumpărată de la magazin

Pâinile cumpărate de la magazin trebuie păstrate într-o pungă de plastic etanșă, la temperatura camerei, mai degrabă decât în frigider. Pentru pâinile care se vând de obicei într-o pungă de hârtie, scoateți-le din aceasta când ajungeți acasă, înfășurați strâns în folie alimentară și păstrați-le la temperatura camerei. Cutiile de pâine sunt grozave dacă doriți să păstrați o pâine pentru câteva zile.

Pot îngheța pâinea?

Pâinea se îngheață foarte bine. Puteți congela pâini întregi sau în felii, astfel încât să puteți scoate câte o felie sau două, pe rând, pentru a prăji sau a le folosi pentru sandvișuri.

Ce pot face cu pâinea veche?

Cea mai bună modalitate de a împrospăta pâinea care s-a învechit este să o puneți sub apa de la robinet, până când crusta este umedă, apoi să o încălziți timp de cinci până la 10 minute într-un cuptor la 180˚C. Moleculele de amidon vor reabsorbi apa și pâinea ta va fi bună de consum.

Merită chiar să congelați pâinea care a devenit puțin învechită, deoarece există încă o mulțime de întrebuințări pentru ea - crutoane, pâine prăjită delicioasă, etc.

Dacă pâinea ta s-a învechit într-adevăr, nu o arunca – fă pesmet (într-un robot de bucătărie) și congelează-l, scriu cei de la goodhousekeeping.com.

image
image
image
image
image
image
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
marire taxe bucuresti jpg
salariu pixabay jpg
adapost cetatea devei foto daniel guta adevarul
extrageri loto
rsz carte   shutterstock jpg
clopot adobestock jpg