Ingredientul nelipsit din nicio bucătărie care te ajută să scoți mirosurile de transpirație din haine. Vor fi ca noi

Ultima actualizare:

Sunt mulți cei care se întreabă cu ce se scot petele de transpirație care strică aspectul tuturor hainelor, mai ales a celor albe. Există o soluție eficientă pe care o poți prepara din bicarbonat de sodiu, ingredientul banal care nu lipsește din nicio bucătărie. 

Trucul care te ajută să scoți petele din haine Foto: Shutterstock
Trucul care te ajută să scoți petele din haine Foto: Shutterstock

Amestecul cu bicarbonat la care să apelezi

Bicarbonatul este inamicul mirosului de transpirație. Pentru a elimina acest miros din țesături ai nevoie de bicarbonat, detergent de rufe pentru pete dificile, oțet alb și apă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o soluție de 1:1 formată din apă și oțetul din vin alb.

Pata de transpirație trebuie frecată cu acest amestec cu ajutorul unei perii moi. Între timp, poți umple chiuveta cu apă rece în care pui o cană de oțet. În această apă cu oțet poți pune la înmuiat, timp de 30 de minute, hainele colorate. După ce s-a scurs timpul, scoți hainele din apa cu oțet și le speli în apă rece cu detergent.

Votca te ajută să scoți petele galbene 

Vodca poate obține rezultate impecabile în lupta de îndepărtare a petelor galbene. Pentru prepararea soluției, va trebui să folosești cantități egale de vodcă și apă într-un bol generos sau chiar lighean, unde să lași la înmuiat articolul afectat. Așteaptă aproximativ o oră, iar apoi, cu ajutorul unei periuțe, freacă atent zonele îngălbenite, după care lasă bluza sau tricoul la înmuiat încă o oră. Ulterior, clătește în apă rece, iar după ce se usucă, vei vedea că petele au dispărut complet.

Aspirina scoate petele de transpirație 

O altă modalitate prin care se scot petele de transpirație este reprezentată chiar de un medicament obișnuit, pe care, cu siguranță, îl ai acasă, și anume aspirina. Pisează o pastilă de aspirină în mai multe bucățele, pe care o adaugi într-un pahar cu apă caldă.

Când s-a dizolvat în întregime, aruncă toată compoziția într-un lighean, unde lași bluza afectată la înmuiat. Poți repeta procedura preparării pentru a avea mai multă soluție. După aproximativ trei ore, speli bluza la un program normal la mașina de spălat, adăugând, de asemenea, și un detergent rufe lichid.

Amoniac și apă, alt truc care dă rezultate 

Pentru prepararea soluției, îți trebuie cantități egale de apă și amoniac, pe care le aplici direct pe pată. Ulterior, adaugi articolele vestimentare afectate de petele de transpirație la mașina de spălat cu un detergent de calitate. Pe lângă eliminarea petelor de transpirație, amoniacul este eficient și în îndepărtarea petelor de sânge sau urină.

Folosește cu încredere cele patru metode de combatere a petelor de transpirație de pe rufe amintite mai sus și bucură-te de haine curate, cu aspect impecabil. Nu numai ca produsele sunt ușor de găsit, dar multe dintre ele sunt și accesibile sau le ai deja acasă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
val inundatie noroi
image
image
image
image
image
image
pomi fructiferi sfaturi pomii fructiferi crestere pomi fructiferi plantare sfaturi trucuri scaled jpeg
printul paul 1 jpeg
Imbatranire FOTO Shutterstock
sat fantana mare 767x575 webp
Mihaela Parlac jpg
Clara Ward, Princesse de Caraman Chimay (1873 1916) C jpg
soborul sfintilor romani noua icoana va include sfintii proclamati in 2025 jpeg webp
spital kiev bombardat X jfif
image
actualitate.net
image
actualitate.net