Motivul pentru care trebuie să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle. Trucul știut de gospodinele adevărate

Bicarbonatul de sodiu, deși o achiziție ieftină, este cunoscut pentru multiplele sale utilizări în gospodărie și nu numai. Dacă până acum obișnuiai să adaugi doar sare în apa în care fierbi ouăle, află că adăugarea bicarbonatului de sodiu poate face minuni. Efectul acestui truc este de-a dreptul uimitor și merită să fie cunoscut de orice gospodină adevărată.

Bicarbonat de sodiu. Foto: arhiva.
Bicarbonat de sodiu. Foto: arhiva.

De ce să adaugi bicarbonat de sodiu în apa de fierbere a ouălor?

Adăugarea bicarbonatului de sodiu în apa de fierbere a ouălor are un efect surprinzător asupra procesului de decojire. Acest agent de alcalinizare crește nivelul pH-ului ouălor, ceea ce face ca legătura dintre albușuri și membrana interioară a cojii să slăbească. Astfel, ouăle devin mult mai ușor de curățat.

Este suficient să adaugi în apă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. În acest fel, vei putea decoji ouăle fără prea mult efort, economisind timp și energie. Acest truc simplu, dar eficient, ar trebui să fie în arsenalul oricărei gospodine care își dorește să facă procesul de gătit mai simplu și mai rapid.

Alte beneficii ale acestui ingredient

Bicarbonatul de sodiu nu este doar un ajutor de nădejde în bucătărie, ci are și multe alte utilizări și beneficii:

Proprietăți antiseptice și exfoliante. Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru proprietățile sale antiseptice. Poate fi folosit pentru a curăța și dezinfecta diverse suprafețe din bucătărie.

Este un exfoliant natural excelent. Datorită texturii sale ușor abrazive, ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și stimulează producerea de noi celule. Pentru a-l folosi ca exfoliant, diluează-l în apă și aplică-l pe piele cu mișcări circulare.

Bun pentru sănătate. Bicarbonatul de sodiu este un antiacid natural. Neutralizează acidul din stomac, ameliorând simptomele refluxului de acid.

Ca substanță alcalină, ajută la reducerea nivelului de acid din organism, contribuind la menținerea unui pH echilibrat.

Utilizare în produsele de panificație. Bicarbonatul de sodiu este adesea folosit ca agent de dospire în produsele de panificație, contribuind la creșterea și aerarea aluatului.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil, cu multiple întrebuințări în bucătărie și în întreținerea personală. Trucul de a-l adăuga în apa în care fierbi ouăle este doar unul dintre numeroasele sale utilizări care pot simplifica și îmbunătăți activitățile de zi cu zi. Cu toate beneficiile pe care le oferă, acest produs ieftin și accesibil merită să fie prezent în orice casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bataie intre doctorite jpg
muraturi freepik png
crestere salarii jpg
mihaela bilic instagram jpg
toma gheorghe cel mai batran criminal in serie din romania jpg
prosoape jpg
crizanteme istock jpg
vegetables 5992673 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net