Pete de înălbitor pe haine? 8 sfaturi eficiente pentru a le elimina

Ultima actualizare:

Acest lucru ni s-a întâmplat tuturor cel puțin o dată. Când o țesătură intră din neatenție în contact cu înălbitorul, apare o pată inestetică. Aflați cum să o eliminați și să vă salvați hainele cu aceste sfaturi eficiente și economice.

Poți scăpa de petele de la înălbitor. Foto: arhiva.
Poți scăpa de petele de la înălbitor. Foto: arhiva.

1. Cu detergent

Nu vă panicați ! Dacă pata de înălbitor este deja încorporată pe țesătură, nu este prea târziu. Este încă important să-l eliminați cât mai curând posibil. Pentru a face acest lucru, înarmează-te cu o bucată de cârpă înmuiată în apă rece pe care o vei bate ușor pe zona decolorată de acest decapant chimic. Apoi, amestecați o lingură de detergent cu o cană de apă fierbinte și turnați amestecul peste zonele afectate fără a se întinde. Lăsați să stea timp de 5 minute. La final, ștergeți ușor cu o cârpă umedă. Asta este tot!

2. Cu oțet alb

Oțetul alb este, de asemenea, grozav pentru a scăpa de acest inconvenient, indiferent dacă este vorba de haine colorate sau albe. De data aceasta va trebui să amestecați o lingură din acest produs cu o cană de apă fierbinte. Ca și în cazul sfatului anterior, va trebui să așezați ușor acest amestec pe pată și să lăsați magia să acționeze timp de 5 minute. Tot ce trebuie să faci este să-l usuci cu o cârpă curată. Cu cât pata de înălbitor este mai recentă, cu atât este mai probabil ca această metodă să funcționeze.

3. Cu bicarbonat de sodiu

Această pudră magică te poate ajuta să depășești această problemă recurentă pentru cei stângaci. Pe o pată recentă, îndepărtați mai întâi excesul acestui produs de albire cu o cârpă înmuiată în apă rece. Apoi faceți o pastă folosind două linguri de bicarbonat de sodiu și o linguriță de apă până obțineți un amestec omogen. Așezați-l pe acesta din urmă pe piesa în cauză și frecați-l ușor cu o periuță de dinți sau o cârpă moale. Ștergeți totul cu o cârpă umedă. Magic, nu?

4. Cu vopsea pentru haine

Trebuie doar să găsiți culoarea cea mai apropiată de haina pe care doriți să o vopsiți. Aceasta este cea mai bună soluție pentru a o readuce la starea inițială. Puteți înălbi întreaga țesătură pentru a o vopsi din nou cu înălbitor. O metodă care necesită experiență și răbdare. 

5. Cu un stilou din material textil

Acest echipament vă va ajuta să ascundeți pata. Puteți achiziționa acest articol de la un magazin de papetărie sau un magazin de artizanat. Luați unul în culoarea cea mai apropiată de articolul de îmbrăcăminte deteriorat. Îl poți aduce în magazin pentru ca un consilier să te îndrume. Odată achiziționat, tot ce trebuie să faci este să treci acest marker peste zonele decolorate de înălbitor și să-l lași să se usuce.

6. Cu amoniac

Această substanță chimică este ideală pentru repararea hainelor din bumbac. Înmuiați o bucată de material și tamponați-o ușor pe pată cu înălbitor. Tot ce trebuie să faci este să  pui haina apoi în mașina de spălat. O metodă formidabilă și rapidă.

7. Cu peroxid de hidrogen

Acest sfat este recomandat în special pentru materiale textile sintetice dar și blugi. Pentru a restabili prima țesătură, va trebui să turnați câteva picături din acest produs pe o cârpă curată pe care o veți lovi ușor pe îmbrăcăminte. Pentru blugi, va trebui să fii puțin mai vioi și să freci energic. Puneți haina în mașină de spălat, pe program normal. Impresionant, nu?

8. Cu lac de pantofi

Acest instrument este foarte util pentru piele, un material care este foarte greu de recuperat odată ce este deteriorat de înălbitor. Va trebui să faceți următoarele. În primul rând, trebuie să umeziți materialul cu o cârpă curată și să acoperiți pata cu lac de pantofi de aceeași culoare pentru a o camufla. Această tehnică este temporară și va trebui repetată de câte ori porți această haina. Dacă vrei să ai rufe impecabile, trebuie să cunoști aceste sfaturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net