La doar 8 ani, se călugărește! Devanshi Sanghvi provine dintr-o familie extrem de bogată

Devanshi Sanghvi (8 ani), din India, care urma să moșteneasăc o avere uluitoare, a fost în shimb introdusă într-un ordin religios strict, după ce a renunțat la plăcerile lumești. Fetița a devenit, astfel, călugăriță.

Devanshi, alături de părinții ei, care sunt adepți ai Jainismului (foto: captură video)
Devanshi, alături de părinții ei, care sunt adepți ai Jainismului (foto: captură video)

Citește și:  Viața de poveste a Valeriei Seciu. A rămas văduvă până la moarte. Fiul s-a călugărit

Devanshi Sanghvi a fost, până în această săptămână, moștenitoarea afacerii de bijuterii Sanghvi and Sons din orașul vestic Surat, cunoscut la nivel local sub numele de „Orașul diamantelor” - pentru importanța sa în comerțul global cu pietre prețioase. Familia ei este, de asemenea, membră a credinței jainiste, o religie indiană străveche, care predică non-violența, vegetarianismul strict și dragostea pentru toate creaturile, mari și mici.

"Nu s-a uitat niciodată la televizor"

Recent, copila a luat parte într-o ceremonie de patru zile pentru a-și anunța noua vocație. Ea a fost văzută plimbându-se într-o trăsură trasă de un elefant, potrivit imaginilor distribuite în presa locală.

Află mai multe despre: Actorul care s-a călugărit strânge bani pentru o mânăstire

Miercuri, Devanshi a ajuns la un templu pentru a-și schimba hainele scumpe cu o ținută simplă din bumbac alb, după ce și-a tuns părul. Sanghvi era cunoscută printre membrii comunității Jain din Surat pentru evlavia ei, în ciuda faptului că se află încă la o vârstă fragedă.

Devanshi nu s-a uitat niciodată la televizor, la filme și nu a mers la mall-uri și restaurante”, a declarat o sursă anonimă pentru AFP,adăugând că fata a fost o prezență regulată la ceremoniile din templu.

Urmează o dietă vegetariană strictă

Copila este una dintre cele mai tinere persoane care au participat la ceremonia „diksha” – acolo unde oamenii își abandonează bunurile materiale și se călugăresc. Părinții lui Sanghvi au spus că aceasta a fost nerăbdătoare să devină călugăriță.

Se spune că familiile jainiste își încurajează copiii să se călugărească, pentru a spori statutul social al rudelor lor.

Te-ar putea interesa și: În anii ’70 era actriţă sexy, acum e călugăriţă: «Am avut desfrânări, beții, avorturi»

Afacerea familiei ei, fondată în 1981, este evaluată la 61 de milioane de dolari. Jainismul are peste patru milioane de adepți în India. Mulți, cum ar fi familia lui Sanghvi, provin din comunități extrem de bogate.

Adepții aderă la o dietă vegetariană strictă, iar unii călugări și călugărițe își acoperă gura cu țesătură pentru a-i împiedica să înghită accidental insecte. Religia a fost criticată pentru unele dintre practicile sale rituale, în special pentru tradiția de a ține post extrem, uneori până la moarte.

Află și: Câinele poliţist s-a «călugărit»

O fată de 13 ani din Hyderabad a intrat în comă și a murit în 2016, în timp ce a ținut un post negru timp de două luni ca act de penitență, timp în care i s-a permis să bea apă caldă doar de două ori pe zi. Părinții ei au fost acuzați de poliție pentru ucidere din culpă.

Jain Dharma este un alt nume pentru religia indiană cunoscută sub numele de jainism. Jainismul își urmărește rădăcinile filozofice și progresul istoric prin succesiunea a douăzeci și patru de Tirthankaras. Primul din ciclul temporal actual, conform tradiției, a fost Rishabhadeva, care a trăit cu milioane de ani în urmă.

Parshvanatha, al douăzeci și treilea Tirthankara, se crede că a trăit în secolul al IX-lea î.Hr. Mahavira, al 24-lea Tirthankara, a trăit în jurul anului 600 î.Hr. Potrivit jainismului, Tirthankaras sunt însărcinați cu supravegherea fiecărui ciclu de timp cosmologic, făcându-l o dharmă eternă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
marius buga pro tv foto facebook jpg
cub oana roman png
cub horoscop 1 gif
cladiri bucuresti jpeg
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg