Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță

Ion Creangă, cunoscut pentru operele sale literare remarcabile, ascunde în spatele aurei sale de povestitor genial și dascăl iubit o altă latură a personalității sale – cea a unui aventurier și a unui amant pasional, cu viață sentimentală zbuciumată.

Ion Creangă. Foto: arhiva.
Ion Creangă. Foto: arhiva.

Aventuri amoroase

Deși este venerat pentru poveștile sale pline de umor și înțelepciune, Creangă era, de asemenea, renumit pentru farmecul său și pentru relațiile pasionale cu femeile din jurul său. Fără a fi constrâns de regulile bisericii sau de convențiile sociale, scriitorul profita de farmecul său pentru a atrage atenția femeilor din Iași.

Chiar și în timpul căsătoriei sale cu Ileana Creangă, o căsătorie motivată de interese personale și profesionale, Creangă nu a fost un soț fidel. Căsătoria lor nu era bazată pe iubire, ci mai degrabă pe beneficiile pe care le aducea carierei sale religioase.

Copil din flori cu o călugăriță

După ce s-a despărțit de soția sa, Ion Creangă s-a refugiat în brațele altor femei. Una dintre cele mai notabile aventuri amoroase a fost cu o călugăriță de neam boieresc, pe nume Evghenia. Tradiția populară susține că Creangă a avut un copil cu această călugăriță, un băiat care, conform relatărilor, a decedat la vârsta de 15 ani.

Se spune că Ion Creangă a avut o pasiune puternică de Evghenia, dând viață unui copil "din flori" ca urmare a acestei relații. Acest eveniment a fost remarcat în cercul literar și a stârnit curiozitatea contemporanilor săi.

Creangă marca casele iubitelor

Ion Creangă era cunoscut pentru abilitatea sa de a cuceri inimile femeilor și de a marca casele iubitelor sale pentru a le identifica mai târziu. El marca casele cu semne distincte, anticipând întâlniri secrete la ceas de seară, după petreceri festive.

Una dintre cele mai notabile povestiri este legată de o evreică frumoasă, pe care o văzuse la Iași. Creangă și un prieten au marcat zidul casei acesteia, sperând la o întâlnire ulterioară. Totuși, din cauza unei glume a lui Creangă, semnul nu a mai putut fi identificat.

Viața lui Ion Creangă a fost una plină de controverse și aventuri amoroase. Pe lângă moștenirea sa literară, acest geniu rămâne un personaj complex, fascinant prin pasiunile sale și prin viața sa zbuciumată. Lumea sa interioară bogată și relațiile neconvenționale îl transformă într-un personaj captivant din literatura română, un exemplu viu că geniul și pasiunea pot coexista.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net