Legume delicioase pe care le poți cultiva în luna august. Orice bun gospodar trebuie să știe asta

Oricât de cald este în luna august, un mic solar sau un balcon parțial umbrit în grădină vă va permite să cultivați legume și flori de care să vă bucurați în toamnă. Legumele care pot fi plantate sau semănate în august, ultima lună a verii, sunt culturi care dau roade chiar și iarna. Fie că este vorba de un petic de legume sau de o simplă grădină, puteți planta o varietate de culturi de legume în luna august, în paralel cu recoltarea culturilor pe care le-ați plantat primăvara. 

Legume delicioase pe care le poți cultiva în luna august / Foto: Freepik
Legume delicioase pe care le poți cultiva în luna august / Foto: Freepik

Iată câteva legume și flori care pot fi cultivate la începutul lunii august și, dacă aveți noroc și aveți o toamnă lungă, pot fi recoltate pe la sfârșitul lunii septembrie. Pot fi, de asemenea, cultivate unele flori, în special bienale care înfloresc anul viitor, dar și soiuri care înfloresc până în octombrie. 

Roșiile cherry

Roșiile cresc foarte repede, mai ales dacă este cald și au umeditate. Dacă vrei roșii de salată proaspete la începutul toamnei, acum poți cultiva semințe de roșii cherry în ghivece adânci sau direct în grădina ta într-un loc ferit de soarele arzător.

Semănați semințele rar pentru a nu fi nevoie să le răsădești și mențineți solul ușor umed până când plantele sunt înalte, de o palmă, și rezistente, căpătând vigoare. Roșiile cresc rapid și înfloresc în 3-4 săptămâni. Și dacă septembrie este blând și cald, roșiile dulci vor da roade. 

Salata verde

Salata verde este cunoscută ca o cultură de primăvară, dar poate fi însămânțată și la sfârșitul verii. Dacă sunt semănate într-o jardinieră mare sau într-o grădină, umbrită de alte plante și ferit de soare, va răsări în câteva zile. Și crește rapid în sol fertil, bine drenat, amestecat cu nisip.

În zilele foarte călduroase, udarea aproape în fiecare noapte este suficientă. După ce primele trei frunze s-au dezvoltat, salata verde este rărită cu grijă și replantată la o distanță de 20 până la 30 de centimetri. În câteva săptămâni, frunzele mari pot fi recoltate de la bază și transformate în salate proaspete.

Ceapa, morcovii, napii, varza de Bruxelles sau varza comună și conopida sunt alte legume ce pot fi cultivate in iulie-august si recoltate la inceputul toamnei. Este foarte important să aveți un sol bun și să semănați într-o seră bine ventilată. 

Flori

La începutul lunii august, când solul din grădină nu este la fel de fierbinte ca în iulie, este un moment bun pentru a semăna florile bienale ce vor înflori vara viitoare.

Delphiniums, panseluțe, nu-mă-uita, micșunele, nemțișorii, mixandrele și degețelul sunt unele dintre cele mai frumoase și colorate bienale pentru a-ți decora grădina vara viitoare.

În acest moment, stratul cu semințe trebuie udat bine și să le rărești, dacă răsar prea dese și să le acoperi în noiembrie cu un strat gros de frunze, să nu degere.

Semințele de zinnia (crăițe) pot fi și ele plantate în luna august într-o zonă cu pomi, ușor umbrită, pentru a împiedica uscarea soarelui. De asemenea, puteți planta bulbi de crocus care înfloresc toamna. Spre sfârșitul lunii august se plantează bulbi de primăvară: lalele, zambile, narcise, crocusi și zambile-struguraș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net