Sfaturi de aur pentru legumele din grădina ta. Ce să nu plantezi niciodată lângă fasole. Îți distruge toată recolta

Gospodarii trebuie să știe asta. Anumite legume nu se sădesc una lângă alta. De exemplu, lângă fasole nu este indicat să plantezi ceapă. Fasolea produce substanțe biochimice care pot împiedica creșterea plantelor din familia cepeI. Iată ce alte legume nu este indicat să le plantezi una lângă cealaltă. 

Reguli de aur cu privire la legumele din grădina ta Foto: Shutterstock
Reguli de aur cu privire la legumele din grădina ta Foto: Shutterstock

Lângă fasole să nu plantezi ceapă

Există multe plante care nu sunt compatibile între ele. Din cauza schimbului de substanțe chimice, unele pot afecta negativ creșterea și dezvoltarea altora.

Nu este indicat să plantezi ceapă lângă fasole. Fasolea produce substanțe biochimice care pot împiedica creșterea plantelor din familia cepei (praz, arpagic și usturoi). În schimb, poți planta fasole lângă morcovi deoarece se completează reciproc prin nutrienți care le ajută creștere.

Alte legume care nu se plantează unele lângă celelalte

Roșii și porumb. Porumbul va menține umbră pentru roșii, iar acestea nu se vor dezvolta așa cum trebuie.

Cartofi și floarea soarelui. Semințele de floarea-soarelui conțin un ingredient toxic care împiedică creșterea completă a cartofilor. Cel mai indicat este să cultivi spanac lângă cartof.

Țelină și morcovi. Chiar dacă în supe și ciorbe sunt indispensabile, acestea nu se înțeleg foarte bine dacă sunt plantate aproape.

Cum se plantează alte legume

Castraveți și rozmarin. Castravetele poate prelua aromele de ierburi tari, așa că plantează rozmarinul, busuiocul și salvia departe de el.

De asemenea, sunt de evitat și următoarele combinații: salată verde și usturoi, păstârnac și morcov, dovlecei și dovleci.

Ce trebuie să știi despre plantarea castraveților

Castraveții pot fi plantați lângă fasole, varză, conopidă, porumb, salată verde, mazăre, ridichii sau floarea-soarelui. Trebuie să știi că nu este recomandat deloc să îi plantezi lângă ierburi aromatice, pepeni sau cartofi.

Nici cartofii nu sunt o alegere prea bună. Sunt două culturi sensibile, susceptibile la mână, ceea ce poate afecta randamentul plantelor. Ardeii sunt și ei pe listă. Ambele legume preferă un climat calmd, lipsit de curenți, dar au nevoie de condiții diferite pentru a crește.

image
image
image
image
image
image
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
bani aeroport bagaj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net