Mâncărurile care te ajută să previi bețiile crunte. Ce alimente trebuie să mănânci înainte de a consuma alcool
Sunt deja arhicunoscute efectele negative ale consumului de alcool asupra sănătății, dar există câteva măsuri de precauție pe care le poți lua înainte de a începe să bei. Printre ele se numără importanța mâncatului înainte de a consuma băuturi alcoolice.

Mâncarea servită înainte de a consuma alcool ajută la minimizarea efectelor negative. Totuși, este important ce mănânci, deoarece alimentele potrivite pot ajuta la controlul foamei, la echilibrarea electroliților și la reducerea unor efecte adverse asociate cu alcoolul, potrivit msn.com.
1. Somon
Reprezintă o sursă excelentă acizi grași omega-3, și are multiple beneficii asupra sănătății. Cercetările arată că acizii grași omega-3 pot reduce anumite efecte nocive ale alcoolului, precum inflamația la nivelul creierului. Totodată, somonul este bogat în proteine, care contribuie la încetinirea absorbției alcoolului în organism.
2. Ouă
Alimentele bogate în proteine precum ouăle ajută la încetinirea golirii stomacului și la întârzierea absorbției alcoolului în sânge. De asemenea, îți mențin senzația de sațietate și nu vei mai simți foame excesivă după ce consumi alcool.
3. Banane
Bogate în potasiu, bananele sunt și ele o alegere excelentă înainte de a consuma alcool, deoarece pot preveni dezechilibrele electrolitice cauzate de băuturi. Pentru faptul că sunt bogate în fibre, bananele pot ajuta la încetinirea absorbției alcoolului în sânge.
4. Ovăz
Este o sursă bună de fibre și proteine, care conferă senzația de sațietate și atenuează efectele alcoolului. Pentru faptul că are magneziu, seleniu și fier, ovăzul poate ajuta îmbunătățirea ficatului.
5. Iaurt grecesc
Datorită conținutului echilibrat de proteine, grăsimi și carbohidrați, iaurtul grecesc neîndulcit este unul dintre cele mai bune alimente pe care îl poți consuma înainte de o beție. Va preveni senzația de foame și pofte alimentate de alcool.
6. Semințe de chia
Semințele de chia reprezintă o sursă excelentă de fibre, proteine și micronutrienți precum mangan, magneziu, fosfor și calciu. În plus, acestea sunt bogate în antioxidanți, care contribuie la protejarea celulelor și la menținerea sănătății ficatului.
7. Fructe de pădure
Fructe precum căpșunile, murele și afinele oferă, la rândul lor, o cantitate importantă de antioxidanți și nutrienți esențiali, printre care fibre, mangan și vitamina C. Totodată, conținutul lor ridicat de apă ajută la menținerea hidratării, reducând efectele deshidratării provocate de alcoo



































