Marele Zid Chinezesc, făcut din 100.000 de baloane! Imagini inedite

Inedit! O sculptură gigantică a Marelui Zid Chinezesc, realizată din 100.000 de baloane, a fost inaugurată recent în fața Turnului Canton, din Guangzhou. Această structură inedită a obținut cu succes și un titlu în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare sculptură din baloane a unui monument istoric. 

Replica a Marelui Zid Chinezesc făcută din baloane, martie 2024 CHINA
Sculptura din baloane este acum o atracție turistică (Foto: Guinness World Records)

Replica Marelui Zid Chinezesc are o lungime și o înălțime de peste 39 de metri și prezintă trei turnuri de veghe și două coridoare. Pentru construcția sa, au fost folosite tehnici tradiționale de legare a baloanelor cu o structură în cruce, potrivit Guinness World Records. Sculptura a fost realizată de 20 de artiști pe parcursul a trei zile și reprezintă o fuziune spectaculoasă a reperelor istorice și moderne. Inaugurarea „Marelui Zid Balon”, așa cum a fost botezată sculptura, nu numai că a reunit două structuri emblematice din epoci diferite – Marele Zid Chinezesc, construit acum peste 2.200 de ani și Turnul Canton, inaugurat în 2010, dar a adăugat și o atracție turistică unică pentru orașul Guangzhou, atrăgând numeroși vizitatori.

sursă video: GUINNESS WORLD RECORDS

„Marele Zid Balon”, ridicat în trei zile

Inițiată de China Senior Health Association și organizată de 21st Century Business Herald, provocarea record a urmărit să valorifice imaginea pozitivă a Marelui Zid Chinezesc ca simbol al „protecției și apărării”. A avut și un scop diferit, însă! Evenimentul a făcut apel la persoanele de vârstă mijlocie și în vârstă să-și construiască în mod activ propriul „Mare Zid” imunitar pentru a-și proteja sănătatea.

20 de artiști au lucrat timp de 3 zile (Foto: Guinness World Records)
20 de artiști au lucrat timp de 3 zile (Foto: Guinness World Records)

Zona zoster, cunoscută și sub numele de Herpes Zoster, este o boală infecțioasă a pielii cauzată de reactivarea virusului varicelo-zoster. Cu peste 90% dintre adulți purtători de virus, aproximativ o treime dintre oameni se pot confrunta cu acesta în timpul vieții. Organizatorii speră că prin această provocare se va atrage mai multă atenție asupra sănătății vârstnicilor, pentru a-i ajuta să se bucure de anii lor de aur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net