Moartea misterioasă a unui agent MI6. Bărbatul a fost găsit într-o valiză

Cazul lui Gareth Willams nu e nou. Datează din august 2010, când a fost găsit mort într-o valiză, în baia apartamentului în care locuia, în cartierul Pimlico. Însă, decesul agentului secret, în vârstă de 31 de ani, care lucra pentru Serviciul Secret de Informații al Marii Britanii, MI6, a dat naştere mai multor teorii ale conspirației și este și astăzi învăluit în mister.

Moartea unui agent MI6, Gareth Williams, învăluită în mister / foto: Captură video
Moartea unui agent MI6, Gareth Williams, învăluită în mister / foto: Captură video

Gareth Williams s-a născut și a crescut în Valley on Anglesey. Descris de prieteni ca fiind „timid și modest”, el era matematician, un geniu al spargerii codurilor. A absolvit Universitatea Bangor la doar 17 ani, și-a finalizat doctoratul în informatică la Universitatea din Manchester și a început să lucreze alături de spărgătorii de coduri de elită, criptologi și analiști în 2001. În 2009, s-a alăturat sediului din Londra al Serviciului Secret de Informații, mai popular cunoscut sub numele de MI6, și s-a mutat într-un apartament închiriat de guvern în Pimlico.

Din păcate, un an mai târziu, în 2010, agentul M16 Gareth Williams, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit în stare de descompunere avansată, într-o geantă de sport, în baia apartamentului în care locuia. Misterul din spatele morții lui a fost explorat în diferite documentare de-a lungul anilor, inclusiv „The Body In The Bag” și „Once Upon A Time In Londongrad”.

De asemenea, au existat o mulțime de speculații cu privire la moartea sa misterioasă. Datorită aptitudinilor sale, Gareth reușise să intercepteze și decripteze discuțiile secrete dintre un membru al oraganizației Al Qaida din Pakistan și trei bărbați găsiți vinovați în 2009 pentru că ar fi încercat să comită atentate. Așadar, de aici a luat naștere teoria că acesta ar fi fost motivul pentru care ar fi fost ucis.

Ce s-a întâmplat cu agentul MI6 Gareth Williams?

Bineînțeles, au existat teorii și mai halucinante, pornind de la tot felul de comploturi puse la cale de serviciile secrete ruse, chineze sau chiar americane. La acea vreme, nici autopsia nu a lămurit prea mult lucrurile. Nimeni nu a precizat clar dacă a murit otrăvit, din cauza unei doze mari de barbiturice, sau asfixiat.

Deși un medic legist a concluzionat în anul 2012 că Williams era posibil să fi fost ucis, o anchetă a poliției a respins suspiciunile că agentul MI6 ar fi fost asasinat. Poliția nu a găsit semne de luptă în interiorul apartamentului său și nici materiale criminalistice suspecte la fața locului, ceea ce i-a determinat pe oamenii legii să concluzioneze că Gareth a fost singur, potrivit tabloidului britanic Mirror. Site-urile din istoricul său de navigare pe internet au indicat că s-a uitat la materiale pentru adulți cu câteva zile înainte de deces, astfel că o altă teză susținută cu insistență a fost că agentul ar fi murit în urma unor „jocuri auto-erotice”, știut fiind faptul că era homosexual.

O nouă analiză medico-legală a început în anul 2021, iar concluziile acesteia, prezentate în noiembrie anul trecut, nu au aruncat mai multă lumină asupra cazului. În urma testelor de laborator, nu s-au găsit urme de alcool, droguri sau otravă în cadavru.

„Nu au fost găsite noi probe ADN și nu au fost identificate alte linii de anchetă”, a declarat inspectorul-șef Neil John, ofițerul principal de investigație.

În apartamentul agentului MI6 au fost găsite truse de machiaj, o perucă, precum și haine și pantofi de damă în valoare de aproximativ 20.000 de lire sterline. De asemenea, lucrul care îi intrigă pe mulți, inclusiv pe cei din familia tânărului, este cum de cadavrul său a fost descoperit abia la o săptămână de la deces și cum de șefii săi din MI6 nu s-au sesizat că lipsește de la muncă atâta timp. În orice caz, mortea lu Gareth Williams rămâne un mister.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net