Modul bizar prin care femeile își controlau bărbații în Evul Mediu. Iată de ce se întorceau mereu acasă

Ultima actualizare:

În epova medievală, femeile își desfășurau existenţa în limitele spaţiului domestic. Considerată drept o fiinţă mai puţin înzestrată fizic şi intelectual, femeia era supusă autorităţii bărbaţilor din familie, reprezentaţi în diferite stadii de-a lungul vieţii de tată, frate şi soţ. Însă, ce mulți probabil nu știu este faptul că și femeile aveau minți diabolice și știau cum să își facă bărbatul să se întoarcă mereu acasă. Iată cum îi controlau.

În Evul Mediu, femeile știau că bărbații se vor întoarce mereu acasă / Foto: Captură video
În Evul Mediu, femeile știau că bărbații se vor întoarce mereu acasă / Foto: Captură video

În Evul Mediu, indiferent de statutul lor social, femeile erau considerate drept fiinţe inferioare, neputincioase şi adesea tratate ca atare. Însă, spre deosebire de restul societăţii, femeile din nobilime se puteau bucura de o situaţie mai bună decât unii bărbaţi din clasele inferioare, cum ar fi țăranii. La acea vreme, momentul cel mai important din viața unei femei era căsătoria. Existau chiar și manuale dedicate vieții de cuplu, ce le oferea sfaturi celor care își doreau să își vadă soții fericiți.

Ce făceau femeile în Evul Mediu ca bărbați să se întoarcă acasă

Însă, ca și în ziua de astăzi, existau multe probleme în viața de cuplu, cum ar fi, spre exemplu, multe femei erau geloase și credeau că sunt înșelate atunci când bărbatul venea la o oră târzie acasă. Așa că, în ciuda faptului că erau considerate ființe mai puţin înzestrate fizic şi intelectual, ele au venit cu o idee inedită, și periculoasă, pentru a își controla bărbații. 

Așadar, la acea vreme, femeile puneau, dimineaţa, o otravă uşoară în micul dejun al soților lor, iar, apoi, când aceștia se întorceau acasă, noaptea târziu, li se dădea antidotul, așa că această otravă nu era dăunătoare. Cu alte cuvinte, în cazul în care bărbații lor nu veneau acasă și erau în altă parte, ei aveau dureri de cap, greață, dificultăți de respirație, depresie, durere, vărsături. Cu cât bărbatul era mai departe de casă, cu atât era mai bolnav. Când aceștia se întorceau, fără să știe, soțiile lor le dădeau antidotul, iar ei se simțeau mai bine în doar câteva minute. 

Putem spune că și bărbații au fost înșelați cu acest mic truc diabolic, deoarece se gândeau că a fi departe de casă le provoca durere și depresie, așa că s-au atașat de casele și soțiile lor, acordând mai mult timp familiei. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net