Motivul pentru care pisicile își acoperă fața atunci când dorm. Explicația uimitoare a experților

Ultima actualizare:

Cu siguranță majoritatea oamenilor au observat măcar o dată faptul că pisicile își acoperă față atunci când dorm. Ei bine, potrivit experților, felinele fac acest lucru din mai multe motive.

Pisicile își acoperă față atunci când dorm / Sursă foto: Pixabay
Pisicile își acoperă față atunci când dorm / Sursă foto: Pixabay

Pisicile își acoperă fața pentru a-și proteja ochii de lumină în timpul somnului

Conform informațiilor oferite de experți, pisicile își acoperă fața atunci când dorm pentru a-și asigura confortul în timpul somnului. Însă, acesta nu este singurul motiv pentru care animăluțele pufoase fac acest lucru. Chiar dacă le place să stea la soare, de cele mai multe ori, ochii pisicilor sunt sensibili la lumină. Astfel, atunci când adorm, ele își acoperă fața cu ajutorul lăbuțelor pentru a-și feri capul și a-și proteja ochii de razele soarelui. 

Deși mulți cred că pisicile sunt nocturne, acest lucru este total eronat. De fapt, acestea sunt animale crepusculare, ceea ce înseamnă că sunt mai energice dimineața și seara. În restul zilei, felinele aleg să doarmă, fără a fi deranjate de lumină. 

Pisicile vor să își păstreze corpul cald și să se simtă în siguranță

Un alt motiv pentru care pisicile își acoperă fața în timpul somnului este că vor să își păstreze corpul cald. De exemplu, pe timp iernii, acestea dorm încovoiate și își acoperă nasul cu labele, întrucât sunt sensibile la schimbările de temperatură și pot face imediat diferența între un loc rece și unul cald. Prin urmare, dacă o pisică își acoperă chipul, poate fi un semn că temperatura din locul în care se află este mai scăzută decât poate ea să accepte.

 De regulă, pisicile caută locuri călduroase în sezonul rece, temperatura ideală pentru ele fiind de 29 de grade Celsius. De asemenea, pisicile vor să se simtă mereu în siguranță. Micile feline blănoase nu vor avea niciodată un somn adânc dacă vor avea sentimentul de nesiguranță. Acestea au învățat să rămână mereu în alertă pentru a-și mări șansele de supraviețuire. Un lucru pe care puțini îl știau este că cea mai vulnerabilă zonă a pisicilor este capul, drept pentru care acestea și-l acoperă în timpul somnului pentru a nu fi atacate.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net