De ce mănâncă pisicile iarbă? Află beneficiile acestui comportament!

Misterul comportamentului pisicilor de a mânca iarbă a intrigat oamenii de secole, însă cercetătorii cred că au descoperit motivele din spatele acestui obicei. După chestionarea a peste 1.000 de proprietari de pisici, care petrec cel puțin trei ore pe zi cu animalele lor de companie, s-a constatat că 71% dintre feline au manifestat acest comportament de cel puțin șase ori în timpul vieții lor. Descoperă beneficiile și motivele din spatele acestei practici aparent neobișnuite.

Pisică. Foto: arhivă.
Pisică. Foto: arhivă.

Instinctul de eliminare a paraziților

Deși mulți au presupus că pisicile mănâncă iarbă pentru a provoca vărsături atunci când se simt rău, cercetătorii sugerează că acest comportament are origini mai adânci și este legat de evoluția speciei. Consumul de iarbă stimulează activitatea musculară în tractul digestiv, facilitând eliminarea paraziților intestinali. Astfel, vărsăturile nu sunt scopul principal al acestui obicei, ci mai degrabă un rezultat secundar.

Elemente nutritive 

Iarbă conține acid folic, un element nutritiv esențial care ajută la transportarea oxigenului prin fluxul sangvin. Pisicile pot fi atrase de gustul și textura ierbii, iar consumul moderat poate contribui la creșterea nivelului de vitamine. Unii experți susțin că iarbă poate reduce durerile de gât, oferind o experiență plăcută pisicii.

Laxativ natural

Datorită instinctului lor de prădător, pisicile vânează animale mici cu oase, blană și pene care nu pot fi digerate ușor. Consumul de iarbă acționează ca un laxativ natural, accelerând mișcările intestinale și facilitând trecerea acestor materiale mai dificile prin sistemul lor digestiv.

Combaterea tulburărilor figestive

Un alt motiv pentru care pisicile mănâncă iarbă este legat de abilitatea acesteia de a combate tulburările digestive. Pisicile pot încerca să regurgiteze iarbă, ajutându-le să elimine din sistemul lor obiecte precum păr, pene și oasele de la prada mică pe care o consumă.

În concluzie, oferirea pisicilor acces la iarbă poate fi benefică, oferindu-le o modalitate sigură de a-și exprima instinctele înnăscute și de a menține un sistem digestiv sănătos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net