Mută 3 bețe de chibrit pentru a obține 3 pătrate egale. Doar 1 din 100 de persoane reuşeşte

Testele de perspicacitate au devenit extrem de populare în mediul online. De fiecare dată, internauții se întrec pentru a rezolva cele mai dificile puzzle-uri, iluzii optice și teste de atenție. Ei bine, și noi astăzi îți propunem un test puțin mai dificil. Ce trebuie să faci este să muți 3 bețe de chibrit în așa fel încât să obții 3 pătrate egale.

Mutați 3 bețe astfel încât să se formeze 3 pătrate egale / foto: captură video
Mutați 3 bețe astfel încât să se formeze 3 pătrate egale / foto: captură video

Una dintre cele mai tari probleme de logică se bazează pe ecuații matematice si puzzle-uri cu bețe de chibrit. De altfel, unul dintre cele mai complexe teste de atenție pornește de la un pătrat format din mai multe bețe de chibrit. În imaginea prezentată mai sus, putem observa că avem 5 pătrate (4 mici și 1 mare), din 12 bețe de chibrit.

Mută 3 bețe de chibrit ,astfel încât să se formeze 3 pătrate egale

Acest puzzle nu este atât de ușor pe cât pare. Dacă vă este mai ușor, puteți lua o cutie de chibrituri sau, în caz contrar, doar un pix și o hârtie. Construiți un pătrat cu 4 chibrituri care alcătuiesc fiecare latură, apoi împărțiți-o în patru pătrate mai mici, așa cum este reprezentat în imagine. Ce trebuie să faceți? Provocarea este următoarea: mutând doar 3 bețe de chibrit, puteți crea trei pătrate noi de dimensiuni egale?

Ei bine, te poți apuca să rezolvi testul. Fie îl vei rezolva instantaneu, fie vei petrece mai mult timp decât ai crezut că ai nevoie și probabil o să începi să îți ieși din fire. Dacă renunți și nu știi ce bețe trebuie mutate pentru a forma cele 3 pătrate egale, nu îți face griji, îți spunem noi sau poți urmări videoclipul de mai jos.

Rezolvare

Se mută bățul de sus de pe latura stângă a careului, cel din stânga de pe latura de sus și cel din dreapta de pe latura de jos și se formează cu ele un al treilea pătrat în partea dreaptă jos, cu latura stângă comună cu bățul de jos de pe latura dreaptă a careului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1962 Împreună cu soţul ei, Andrei.
image
image
image
image
image
image
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net