Nici până în ziua de astăzi nu se știe ce s-a întâmplat. Cine este Amelia Earhart, femeia care a dispărut în mod misterios în timp ce încerca să facă înconjurul Pământului

În 1935, a devenit prima persoană care a reușit să zboare singură de-a lungul Pacificului, pe ruta Honolulu – Oakland. Doi ani mai târziu, a dispărut în mod misterios în timp ce încerca să facă înconjurul Pământului. Deși au trecut zeci de ani de atunci, nici chiar astăzi nu se știe ce s-a întâmplat cu Amelia Earhart.

Faimosul pilot a dispărut fără urmă / foto: Getty Images
Faimosul pilot a dispărut fără urmă / foto: Getty Images

Amelia Earhart se afla la bordul unui Lockheed Electra, alături de navigatorul ei, Fred Noonan, la momentul dispariției. Ei decolaseră inițial pe 20 mai 1937, din Oakland (California), încercând să stabilească un nou record.

Din păcate, potrivit celor de la adevarul.ro, lucrurile au luat o întorsătură tragică. La 2 iulie, cei doi au decolat din Papua Noua Guinee și urmau să zboare 4.000 de kilometri, singura oprire programată fiind pe insula Howland, dintre Australia și Hawaii, pentru combustibil. Spre mirarea tuturor, cei doi nu au mai ajuns niciodată aici!

Vreme de 2 ani de la dispariția celor doi, au avut loc căutări de-a lungul unei arii uriașe, în speranța că se va putea face lumină în acest caz bizar. Din păcate, pe 5 ianuarie 1939, autoritățile au fost nevoite să declare decesul Ameliei Earhart și a navigatorului ei.

Dispariția care uimește lumea și astăzi

Se pare că, în ultimul mesaj radio transmis de către Amelia Earhart, aceasta spunea că nu poate repera insula Howland, unde urma să aterizeze pentru a realimenta avionul. Mai bizar este că mesaje radio s-ar fi primit chiar și după dispariția avionului! O teorie spune că cei doi s-ar fi prăbușit în zona unui atol numit atunci Gardner Island (actualul Nikumaroro, ce aparține Republicii Kiribati).

O altă teorie, ceva mai îndrăzneață, spune că Amelia Earhart ar fi fost capturată de către japonezi, fiind acuzată de spionaj. Autorul volumului „Amelia Earhart: dincolo de mormânt”, W. C. Jameson, susține că ea ar fi fost eliberată în 1945, când s-a întors în Statele Unite și și-a schimbat numele.

La momentul dispariției, Amelia Earhart se îndrepta spre California, mai având de parcurs doar 11.000 de kilometri până când ar fi reușit să facă înconjurul Pământului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net