Niciodată nu e prea târziu! Bătrânica asta a absolvit facultatea la 90 de ani

Un exemplu demn de urmat! Joyce DeFauw (90 de ani) a urcat pe scenă și a primit diploma de absolvire, la 71 de ani după ce s-a înscris pentru prima dată la facultate.

Joyce DeFauw este mândră că a fost din nou studentă (foto: Facebook)
Joyce DeFauw este mândră că a fost din nou studentă (foto: Facebook)

Citește și: Lorelai Moșneguțu și-a luat casă din banii câștigați la ”Românii au talent”: „Acum e la facultate”

Și-a început prima dată studiile în 1951

Zilele trecute, femeia a obținut diploma de licență în studii generale, la Universitatea Northern Illinois, iar oficialii cred că este cea mai în vârstă persoană care a absolvit vreodată această facultate. S-a înscris la unitatea de învățământ, cunoscută atunci sub numele de Northern Illinois State Teachers College, în 1951. A participat doar câteva semestre la cursuri, înainte de a renunța pentru a se căsători și a-și întemeia o familie. Folosind un calculator ce i-a fost oferit cadou, DeFauw și-a reluat cursurile online în 2020, pe vremea pandemiei, potrivit The Guardian. Ea vrea acum să-i inspire pe alții: „Nu vă lăsați niciodată bătuți!”.

„Nu am visat niciodată că voi mai fi prin preajmă pentru acest moment, dar iată-mă aici! Am învățat că pot face lucruri pe care nu credeam că le pot face niciodată, cu ajutorul altora. Nu poți renunța niciodată la învățare”, a adăugat DeFauw. În 1952, femeia avea numele Joyce Kane și inițial ea a urmat cursurile de economie, dar a trecut la cele pentru predare când a început să studieze din nou online.

DeFauw a obținut diploma de licență în studii generale (foto: Facebook)
DeFauw a obținut diploma de licență în studii generale (foto: Facebook)

Iată și: Raluca Bădulescu, o mamă mândră! La ce facultate a intrat fiul ei 

A fost căsătorită de două ori

A renunțat la studii când „a întâlnit un tip arătos” la biserică. În cele din urmă s-a căsătorit cu acel bărbat, pe nume Don Freeman Sr, în anul 1955 și a crescut trei copii cu el înainte ca acesta să se stingă din viață, lăsând-o văduvă timp de aproximativ cinci ani. DeFauw s-a recăsătorit mai târziu și împreună cu cel de-al doilea soț, regretatul Roy DeFauw, a mai crescut șase copii, inclusiv două seturi de gemeni. De-a lungul anilor, familia ei a crescut, iar acum are 17 nepoți și 24 de strănepoți. Apoi, în 2020, când avea 88 de ani, a decis să se înscrie pentru a finaliza unitatea de învățământ pe care a început-o cu mulți ani în urmă.

„Cred că am menționat că am fost supărată că nu am terminat școala și copiii mei m-au încurajat să mă întorc", a spus ea. Așa că ea s-a reînscris la universitate. Jenna Dooley, unul dintre cei 17 nepoți ai lui DeFauw și absolventă a NIU, a declarat că a fost vorba mai mult despre „de ce nu?” versus „de ce?”, când DeFauw a decis să se întoarcă.

Dar de data aceasta, lucrurile au fost mult diferite pentru ea, deoarece bătrâna a fost nevoită să urmeze cursurile din spatele unui ecran de calculator: „A fost primul meu computer. Copiii mei au trebuit să mă învețe cum să-l folosesc”. DeFauw este recunoscătoare că a avut ocazia să se întoarcă la școală și să-și ia diploma.

Familia a fost alături de ea în această zi importantă (foto: Facebook)
Familia a fost alături de ea în această zi importantă (foto: Facebook)

Vezi și: Porecla neobișnuită pe care Kate Middleton a primit-o în primul an de facultate! Datorită ei prințul William a invitat-o în oraș 

Și-au încheiat studiile și alte persoane mai în vârstă

Femeia a fost printre cei aproape un sfert de absolvenți care se reîntorc pentru a finaliza programele de studiu ale facultății sau pentru a își lua diploma. Dar este mult mai neobișnuit ca persoanele de vârsta ei să finalizeze o astfel de școală.

De fapt, în 2016, japonezul Shigemi Hirata a stabilit un record mondial Guinness prin obținerea unei diplome de licență în artă de la Universitatea de Artă și Design din Kyoto la vârsta de 96 de ani. Deținătoarea anterioară a fost Nola Ochs, care avea 95 de ani când a primit diploma de la Universitatea de Stat Fort Hays din Kansas în 2007.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net