Noua fiță: cartiere SF deasupra mării! Unde le poți vizita

Arabia Saudită uimește din nou cu proiectele sale ambițioase! Pe apele Mării Roșii, au început deja construcțiile pentru una dintre cele mai mari destinații de lux din lume. Proiectul poartă numele de „The Red Sea Project” și arhitectura cartierelor sale pare inspirată din filmele SF.

Imagine virtuală cu hotelurile The Red Sea Project
Hotelurile vor fi construite pe apă (Foto: The Red Sea Project/vision2030.gov.sa)

Proiectul face parte din strategia Saudi Arabia Vision 2030, lansată de Prințul moștenitor Mohammad bin Salman, care cuprinde printre altele și construcția unui aeroport internațional pe Marea Roșie.

„The Red Sea Project” a început să prindă contur din 2017, iar o mare parte din vile sunt aproape finalizate deja. Destinația, care este dezvoltată de Red Sea Global, se află pe 28.000 km² de terenuri și ape curate și include un vast arhipelag de 92 de insule artificiale. Arabia Saudită speră că acest proiect va stabili noi standarde în turismul sustenabil.

Proiectul va fi finalizat în 2030

Unul dintre hotelurile care vor fi construite acolo a fost creat după conceptul „Coral Bloom” dezvoltat de Foster and Partners. Acesta a integrat armonios construcțiile în împrejurimile naturale de pe malul Mării Roșii. Vilele sunt viu colorate, asemenea recifului de corali.

„The Red Sea Project” a fost gândit pentru a crea noi habitate în mod sustenabil. Pentru construcția cartierelor de lux au fost folosite materiale ușoare, iar destinația turistică va fi conectată de malul mării cu ajutorul unui pod de 1,2 kilometri. Până în 2030, această destinație unică va găzdui 50 de hoteluri, de la unele din cele mai cunoscute si de lux companii hoteliere precum Edition, Fairmont, Raffles, SLS, InterContinental, Jumeirah, Miraval, Rosewood si Grand Hyatt, 8.000 de camere, până la 1.000 de proprietăți rezidențiale și propriul aeroport internațional, se arată pe site-ul oificial al proiectului. Vilele vor fi dispuse atât pe uscat, cât și pe apă, iar cele 26 de construcții terminate deja au o componență futuristă proeminentă, despre care arhitecții au afirmat că a fost inspirată de împrejurimile naturale ale Mării Roșii.

Pentru a nu afecta mediul înconjurător, casele au fost fabricate din oțel, în Emiratele Arabe Unite, și transportate la locul de amplasare cu ajutorul bărcilor. Fiecare vilă cântărește aproximativ 120 de tone. Toate spațiile vor fi alimentate cu energie solară, iar apa potabilă va fi asigurată prin intermediul unei stații de desalinizare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net