Obiectele pe care să nu le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu. Le poți distruge definitiv!

Bicarbonatul de sodiu este un produs versatil și economic pe care îl poți găsi în aproape fiecare gospodărie. Pe lângă utilizările sale în bucătărie, bicarbonatul de sodiu este un aliat de încredere în lupta împotriva murdăriei și a petelor. Acesta este un mod ecologic și eficient de a face curățenie în locuința ta. Totuși, există unele obiecte pe care nu trebuie niciodată să le spălați cu bicarbonat de sodiu! Le puteți distruge!

Ce obiecte nu poți curăța cu bicarbonat
Ce obiecte nu poți curăța cu bicarbonat

Ce obiecte poți curăța cu bicarbonat

Bucătăria este un loc în care murdăria se adună rapid, dar bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să o ții sub control. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și aplică-o pe suprafețele din inox sau emailate. Freacă ușor și vei vedea cum petele și urmele de apă dispar. Dacă ai pete pe covoare sau pe tapiserii, bicarbonatul de sodiu poate fi de ajutor. Pulverizați generos bicarbonat de sodiu peste pete și lăsați-l să acționeze timp de cel puțin 15-20 de minute. Apoi, folosiți o perie sau un aspirator pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu. Aceasta va ajuta la eliminarea petelor și la improspătarea țesăturii.

Ce obiecte nu poți curăța cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să fie folosit pentru curățarea unor suprafețe specifice din casă, deoarece poate avea efecte negative. Sticla, aluminiul, plita ceramică, marmura, lemnul, obiectele placate cu aur sau cele din argint vechi ar trebui curățate cu alte metode, deoarece bicarbonatul poate provoca zgârieturi, oxidare sau deteriorare a acestor materiale, iar stratul protector se va deteriora. Cele din aluminiu de pildă, pot căpăta o culoare maro, iar sticla se poate zgâria. În locul bicarbonatului de sodiu, se recomandă utilizarea altor soluții de curățare adecvate, precum oțetul sau detergentul special, pentru a menține aceste suprafețe în stare bună. În plus, nu este bine să fie folosit excesiv în trucurile de frumusețe, întrucât are un pH bazic, iar pielea se poate usca foarte tare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net