Ochiul Pământului, unul dintre cele mai fascinante locuri din lume. Mulți români îl ratează, deși vizitează des această destinație

Acest lac splendid, datorită formei sale ovale și chiar a culorii sale - capătă nuanțe bogate de albastru și arată ca un ochi, asemănător cu cel al unui dragon - a căpătat numele de Ochiul Pământului. Priveliștea acestui loc este incredibilă și atrage mii de turiști an de an. Unde se află?

Ochiul Pământului, unul dintre cele mai fascinante locuri din lume / Foto: Facebook
Ochiul Pământului, unul dintre cele mai fascinante locuri din lume / Foto: Facebook

Croația ascunde multe locuri frumoase. Iar Ochiul Pământului este unul dintre ele. Deși nu este la fel de cunoscut precum faimoasele Lacuri Plitvice, acest loc uimitor care seamănă cu forma unui ochi uman este un lac micuț care a fost creat de izvorul râului Cetina, situat la poalele lanțului muntos Dinara.

Văzută de sus, este, fără îndoială, una dintre cele mai deosebite și fascinante frumuseți ale regiunii. Are o formă distinctivă a globului ocular, care este perfect vizibilă de pe dealurile care înconjoară laguna, dându-i porecla de Ochiul Pământului. Deși la prima vedere nu pare să aibă mare profunzime, este o iluzie optică.

De-a lungul anilor, unii scafandri s-au scufundat la 115 metri pentru a-i înțelege adâncimea, însă această mică „gaură” are adâncimi necunoscute,. Deși nimeni nu cunoaște acest detaliu cu exactitate, se suspectează că are o adâncime de peste 300 de metri.

Nu se știe ce adâncime are

Ochiul Pământului nu este singura atracție din zonă. La câțiva metri de izvor se află Biserica Înălțarea Domnului, un templu ortodox din secolul trecut, iar nu departe se pot vedea rămășițele unei biserici de la începutul secolului al IX-lea, una dintre cele mai vechi biserici croate, relatează mybestplace.com.

În prezent, această bijuterie a naturii este foarte populară printre turiștii care caută activități de aventură. De asemenea, este destul de greu pentru înotători să se bucure de apă, deoarece este extrem de rece. Cel mai comun mod de a admira Ochiul Pământului este cu caiacul.

Ochiul Pământului este doar unul dintre numeroasele minuni ale Croației. Și plajele sunt printre cele mai impresionante și mai apreciate din întreaga lume, având forme bizare sau texturi diferite, au reușit să mențină viu interesul turiștilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net