Opera Comică pentru Copii sărbătorește finalul stagiunii cu o seară de excepție dedicată marelui compozitor italian Giacomo Puccini

Opera Comică pentru Copii sărbătorește finalul stagiunii cu o seară de excepție dedicată marelui compozitor italian Giacomo Puccini și uneia dintre cele mai iubite arii din repertoriul său, „O, mio babbino caro” („O, dragul meu tată”). Gala Puccini, programată pentru 29 iunie, marchează un moment semnificativ înaintea centenarului dispariției compozitorului, oferind o ocazie unică de a celebra și onora moștenirea sa muzicală.

"O, mio babbino caro", piesa de final de stagiune la Opera Comică. Foto: Opera comică.
"O, mio babbino caro", piesa de final de stagiune la Opera Comică. Foto: Opera comică.

Aria care dă numele galei provine din opera într-un act „Gianni Schicchi”, parte a trilogiei „Il trittico” a lui Puccini, prezentată pentru prima dată în 1918. Cunoscută pentru farsa comică și muzica sa captivantă, „O, mio babbino caro” este un punct culminant emoționant. În contextul unei povești pline de viclenie și intrigă, aria este interpretată de Lauretta, fiica personajului principal Gianni Schicchi, care își imploră tatăl să îi permită să se căsătorească cu băiatul pe care îl iubește. Prin intermediul acestei arii, Lauretta aduce o notă de sinceritate și inocență într-o narațiune dominată de umor și satiră.

Gala Puccini este regizată de maestrul Cristian Mihăilescu, un regizor cu o vastă experiență în montarea operelor lui Puccini. Evenimentul va fi onorat de prezența unor invitați speciali de marcă:

Cellia Costea – soprană

Soprana internațională Cellia Costea a debutat în 1999 la Opera Națională București și a câștigat recunoaștere mondială prin interpretări la Royal Opera House Covent Garden din Londra, Opera de Stat din Viena, Teatro Liceu din Barcelona și multe altele. Specializată în repertoriul verdian și mozartian, Cellia Costea este cunoscută pentru rolurile sale de excepție în operele lui Puccini, inclusiv Liu din „Turandot”, Mimi din „Boema” și Madama Butterfly.

Florin Guzgă – tenor

Tenorul Florin Guzgă, solist la Opera Națională Română din Iași, a câștigat premii importante și a colaborat cu teatre de operă de prestigiu din România și străinătate. Este apreciat pentru interpretările sale din repertoriul puccinian, incluzând roluri ca Rodolfo din „Boema”, Pinkerton din „Madama Butterfly” și Cavaradossi din „Tosca”.

Mihai Damian – bariton

Mihai Damian este solist la Opera Națională Română Cluj-Napoca și a fost apreciat pentru abordarea sa talentată în diverse roluri de bariton. A participat la numeroase concursuri internaționale și a cântat pe scene renumite, inclusiv la Ópera de Bellas Artes din Ciudad de Mexico și Konzerthaus Berlin.

Acești artiști remarcabili vor împărtăși scena într-o seară de excepție, aducând în fața publicului bucuria și emoția muzicii lui Puccini într-o interpretare deosebită și memorabilă. Gala Puccini promite să fie un eveniment de neratat pentru iubitorii operei și pentru toți cei care apreciază talentul și frumusețea muzicală clasică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net