Orașul din România care are trei plaje și prețuri accesibile la locuințe. Este aproape de București

Cunoscut pentru poziția sa față de Dunăre, Călărașiul oferă o mulțime de activități turistice și locuri inedite de vizitat. Lacul Valea Roșie este o zonă protejată de lege. Apa sărată a lacului conține sulf și sodiu, iar nămolul de aici are proprietăți terapeutice. Totodată, balta Ialomiței este locul în care toți pescarii vor să ajungă. Dar pentru relaxare în adevăratul sens al cuvântului, îți recomandăm plaja Samskara, un adevărat răsfăț pe timp de vară.

Plaja Samskara din Călărași Foto: Facebook
Plaja Samskara din Călărași Foto: Facebook

Călărași, o oază de relaxare 

Orașul Călărași, situat în proximitatea Capitalei, oferă un cadru prielnic pentru cei care doresc să scape de aglomerația urbană și să se bucure de liniștea și frumusețea naturală a mediului rural. Mulți bucureșteni găsesc în Călărași o oază de relaxare, datorită celor trei plaje cu nisip fin și apă limpede, care amintesc de destinații exotice precum Cuba. Deși accesul la plajele amenajate presupune uneori costuri moderate, atracția peisajului natural și a facilităților oferite merită fiecare banut.

Plaja Samskara din Călărași, un punct de atracție 

Plaja Samskara, parte a parcului mare din Călărași, reprezintă unul dintre punctele de atracție ale orașului, cu șezlonguri și umbrele amenajate pentru confortul vizitatorilor. De asemenea, există și plaje neamenajate, accesibile doar cu mici ambarcațiuni, care oferă o experiență mai sălbatică și autentică a naturii. Plaja Pod 4 Călărași este încă un loc popular printre localnici și turiști, completând oferta diversificată de opțiuni pentru relaxare și recreere.

Lacul Valea Roșie 

Mulți turiști merg în acest lac cu apă sărată care s-a format natural. Este aproape de comuna Mitreni și are proprietăți terapeutice. Apele sulfuroase și nămolul sapropelic aduc o mulțime de oameni care vin să își trateze afecțiunile. Lacul are aproape 15 hectare și în bazinul său există multe specii de pește, motiv pentru care pescarii sunt mereu prezenți aici. Lacul Valea Roșie este un areal protejat de autorități, iar dacă vrei să înnoptezi aici, poți alege una dintre pensiunile din zonă.

Balta Ialomiței 

Este cunoscută și sub numele de Balta Borcea și este o insulă pe cursul inferior al Dunării, împărțită între Ialomița și Călărași. Se întinde pe o suprafață de 831,3 km pătrați și are o lungime de 94 de kilometri. Se numește baltă pentru că înainte de 1960, era un loc cu stuf, mlaștini, lacuri și zone de uscat acoperite de copaci mici, lucru care făcea ca apa sa stagneze mult în acest loc. O porțiune din ea a fost păstrată în regim natural și are statut de rezervație naturală - se numește Caiafele Moroiu. În prezent, pe insulă se cultivă porumb și sfeclă de zahăr.

Ostroave pe Dunăre 

Ostroavele se formează datorită dinamicii hidrologice a fluviului, a proceselor de eroziune și sedimentare, dar și a regimului periodic al inundațiilor. Așa se face că există numeroase ostroave de-a lungul graniței dintre România și Bulgaria. Aici există ecosisteme de luncă bogate precum păduri naturale de luncă, mlaștini și canale naturale.

Ostroavele pe Dunăre sunt printre cele mai frumoase atracții ale naturii din județul Călărași. Ostroavele Albina, Ciocănești, Georgescu, Fermecat, Șoimu, Turcescu, Haralambie, Fiul, Cianul și Pisica sunt supravegheate și coordonate de către Agenția de Protecție a Mediului.

Pe ostrovul Pisica trăiesc păsări rare precum șoimul dunărean sau stârcii. În apropierea lui se află ruinele cetății bizantine Vicina. În zonă trăiesc peste 20.000 de specii de păsări și peste 1.100 de specii de animale ocrotite prin lege.

Călărași, un oraș cu prețuri accesibile la locuințe 

Costul apartamentelor nu este unul foarte mare, în comparație cu București, unde prețurile au explodat în ultima perioadă. Un apartament de 2 camere pleacă de la suma de 40.000 de euro și poate crește, în funcție de dotări și îmbunătățiri, până la 60.000 de euro. Costul se calculează și în funcție de zona în care este construit blocul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Jackson si Jennifer Batten FOTO Getty Images (2) jpg
image
image
image
image
image
image
copaci jpg
albania jpeg
Ciubar Voda jpg
Captură de ecran din 2024 06 30 la 11 03 41 png
Oraşul Bălan   panoramio jpg
Ce este dezvoltarea personala 1536x864 jpg
dacia 1300 jpg
IMG 20240627 113558 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net