Orașul misterios, subteran, care se află în apropiere de România. Apare și în Cartea Recordurilor VIDEO

Aproape de România se află un oraș subteran considerat o adevărată comoară, conform jurnaliștilor de la National Geographic.

Crama Mileștii Mici este în Chișinău / foto: captura Youtube
Crama Mileștii Mici este în Chișinău / foto: captura Youtube

Această locație remarcabilă este reprezentată de cele peste 50 de kilometri de galerii ale faimoasei crame Mileștii Mici din Chișinău, Republica Moldova. Acest loc a fost inclus în Cartea Recordurilor în anul 2005 datorită dimensiunii sale impresionante.

Crama Mileștii Mici are peste 1.5 milioane de sticle de vin

Crama Mileștii Mici, situată în localitatea omonimă, dispune de peste 1,5 milioane de sticle de vin, într-o varietate de sortimente. Acestea sunt depozitate în galerii subterane săpate într-o veche mină de calcar, închisă în anii '60 și redeschisă ulterior pentru a deveni cel mai mare depozit de vinuri din lume.

Republica Moldova, aflată între România și Ucraina, are o bogată tradiție viticolă, cu dealuri joase, câmpii însorite și climă temperat-moderată, oferind condiții ideale pentru cultivarea strugurilor.

Moldova a fost odată parte a Uniunii Sovietice și a produs mai mult vin decât toate celelalte republici, furnizând fiecare a doua sticlă de vin consumată în URSS. Mileștii. 

Crama apare și în Cartea Recordurilor

Mici deține în prezent aproximativ două milioane de sticle, fiind recunoscută de Cartea Recordurilor Guinness ca având cea mai mare colecție de vinuri din lume.

Jurnaliștii de la National Geographic subliniază tradițiile vinicole bogate ale Republicii Moldova, precum și clima propice pentru obținerea unor vinuri cu gust și textură distincte față de alte regiuni viticole ale lumii.

Cu toate acestea, se observă că, în ciuda calității notabile a vinurilor moldovenești, mulți oameni încă nu sunt conștienți de aceasta.

Crama Mileștii Mici atrage în fiecare an mulți turiști

Crama Mileștii Mici atrage un număr semnificativ de turiști, cu un ghid special disponibil pentru a-i îndruma pe vizitatori prin cele peste 60 de minute de explorare, inclusiv sesiuni de degustare. Sala de degustare se află la o adâncime de 200 de metri, oferind o experiență unică.

În luna octombrie, când se culeg strugurii și se sărbătorește Ziua Vinului, crama devine destinația preferată a multor vizitatori, găzduind diverse evenimente. Astfel, dacă ești pasionat de vinuri și tradiții viticole, o vizită la Mileștii Mici poate oferi o experiență memorabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net