Cine este presupusul atacator care a ucis cele două persoane pe aeroportul din Chișinău. Omul era căutat internațional

Ultima actualizare:

A apărut prima imagine cu presupusul bărbatul care a omorât, vineri, doi oameni într-un schimb de focuri, în Aeroportul Chișinău. 

Doi oameni au fost uciși pe aeroportul din Chișinău Foto: Facebook
Doi oameni au fost uciși pe aeroportul din Chișinău Foto: Facebook

Cine este presupusul atacator

Rustam Ashurov este presupusul atacator care a ucis, astăzi, un polițist de frontieră și un agent de pază în cadrul unui schimb de focuri, în Aeroportul Internațional Chișinău, scrie Antena3 CNN.ro. Acesta ar fi fost dat în urmărire prin intermediul Interpol, după ce a omorât o persoană influentă, dar încă nu era pus la consemn în Republica Moldova.

„Din imaginile video, surprinse de camerele de supraveghere, care au fost secretizate, se vede momentul în care, acesta după ce a deposedat polițistul de pistol, a tras inițial în gardian, după care polițistul a încercat să lupte cu el ca să-și ia arma înapoi, însă individul l-a pus la pământ și l-a împușcat în cap", a fost anunțat pe canalul de Telegram Presa Ungureanu 112.

Rustam Ashurov, presupusul atacator Foto: Antena3 CNN
Rustam Ashurov, presupusul atacator Foto: Antena3 CNN

Atacatorul a ucis două persoane

La Aeroportul Internațional Chișinău, vineri, 30 iunie, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Atacatorul a reușit să fure fure pistolul unui polițist de frontieră și a ucis două persoane, după care s-a baricadat într-o încăpere a aeroportului. Polițiștii anunțau că individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. 

Atacatorul sosise la Chișinău din Turcia 

„Atacatorul se află la spital în stare gravă, fiind păzit de polițiști", a declarat Ion Munteanu, procurorul general interimar. 

Autoritățile nu confirmă deocamdată nimic legat de o presupusă apartenență a atacatorului la anumite grupări sau structuri militare sau paramilitare din afara teritoriului Republicii Moldova.

Atacatorul sosise la Chișinău cu o cursă din Turcia.

Cum a reacționat Dorin Recean, premierul Republicii Moldova

La scurt timp după incidentul sângeros, Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, a reacționat. Oficialul a spus că cel care a deschis focul este un cetățean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani căruia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Bucureștiul VEchi jpg
preot freepik jpg
foto jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net