Pasageri lipiți de tavan, în timpul zborului! O persoană a ajuns în stare gravă la spital: „Avionul a fost în cădere liberă”

Un avion Boeing 787, care aparține companiei chiliene LATAM Airlines, a suferit defecțiuni tehnice în timpul zborului, luni. Aeronava, care călătorea din Australia către Noua Zeelandă, a căzut peste 150 de metri într-o clipită, rănind 50 de pasageri, dintre care 12 au ajuns la spital, iar unul a fost grav rănit. Chile, Australia și Noua Zeelandă au anunțat că anchetează incidentul.

Avion Latam Airlines staționat pe un aeroport
Avionul zbura din Australia către Noua Zeelandă (Foto: Profimedia)

Pilotul a pierdut controlul avionului

Mai mulți pasageri au descris zborul LA800 din Sydney către Auckland ca fiind unul de coșmar. Pilotul le-a spus celor aflați la bord că a pierdut temporar controlul asupra avionului Boeing 787, după ce unul dintre instrumentele acestuia a eșuat, în timp ce se afla deasupra Mării Tasmaniei.

Pasagerul Brian Jokat a fost trezit din somn, după ce aeronava a căzut brusc, iar unii pasageri au fost „lipiți de tavan” înainte de a cădea înapoi pe podea. Conform acestuia, pe scaune și pe tavan au fost lăsate pete de sânge, iar toată lumea țipa.

Compania aeriană a declarat pentru CNN că pasagerii și echipajul de cabină afectați „au primit asistență imediată și au fost evaluați sau tratați de personalul medical de la aeroport”, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Avionul a aterizat pe aeroportul Auckland conform programului”, a spus compania aeriană, adăugând că „regretă profund orice inconvenient și disconfort pe care l-a cauzat această situație”.

Totul a fost normal până când avionul s-a oprit și a părut că se prăbușește. Oamenii zburau prin cabină, la fel și bagajele”, a declarat pasagera Verónica Martínez. Femeia a spus că nu a fost rănită pentru că purta centura de siguranță, dar a văzut unele persoane, inclusiv un bebeluș, lovindu-se.

Un alt pasager, Diego Valenzuela, a spus că „timp de 3, 4 secunde, a fost o cădere liberă, iar după aceea, mulți oameni au fost răniți”.

Acesta este cel mai recent incident în care a fost implicat producătorul american de avioane Boeing, care a fost zguduit în ultimii ani de probleme de calitate și siguranță. În luna ianuarie, ușa unui avion Boeing 737 MAX 9 s-a desprins în zbor. În urma anchetei, s-a aflat că lipseau mai multe șuruburi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net