Plantele care aduc răcoare și împrospătează aerul din locuință. Trebuie neapărat să le ai în casă pe timp de vară

Știai că există anumite plante care ajută la combaterea căldurii în timpul verii? Acestea împrospătează și răcesc aerul din interiorul încăperilor atunci când temperaturile ridicate provoacă un disconfort major. 

Plantele care combat căldura din casă
Plantele care combat căldura din casă

Palmierul de Areca și limba soacrei, două plante eficiente în combaterea căldurii din casă

Cu toții știm că în sezonul estival, temperaturile ridicate pot crea un adevărat disconfort, însă există anumite plante care ne pot ajuta să îmbunătățim calitatea aerului din interiorul casei. Acestea reprezintă o sursă excelentă pentru decor, dar au și rolul de a absorbi căldura și de a oferi senzația de prospețime în locuință.

Palmierul Areca, de exemplu, este considerat o minune a naturii. Acesta are capacitatea de a absorbi căldura din casă și totodată poate reîmprospăta aerul. Originar din Madagascar, palmierul Areca este compus dintr-o tulpină rigidă, groasă și din frunze lungi. Mai mult, este o plantă care face minuni atunci când ne confruntăm cu temperaturile ridicate de vară.

Limba soacrei este o altă plantă pe care trebuie neapărat să o avem în interiorul locuinței. Aceasta reduce căldura prin absorbția excesului de umiditate și reglează rapid temperaturile crescute. Frunzele acestei plante sunt extrem de eficiente pentru purificarea aerului și oferă o senzație de aer proaspăt în încăperile în care se află. Așadar, cercetătorii îi sfătuiesc pe cei care se confruntă cu căldura, să nu ezite să plaseze această plantă în propria locuință.

Aloe Vera are rolul de a reduce temperaturile din casă pe timp de vară

Chiar și aloe vera se numără printre plantele cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce temperaturile ridicate din casă. Aceasta emană o cantitate enormă de oxigen și îmbunătățește calitatea aerului. Mai mult, aloe vera creează o atmosferă plăcută și confortabilă în orice locuință. Specialiștii sunt de părere că toți oamenii ar trebui să o aibă în casă, nu numai pe timp de vară, ci în toate anotimpurile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net