Povestea lui Mihailo Toloto, călugărul care nu a văzut niciodată o femeie, timp de 82 de ani

Pare ireal, dar Mihailo Toloto a fost un călugăr grec, care și-a petrecut întreaga viață de 82 de ani pe Muntele Athos, fără a vedea vreodată o femeie. Așadar, el este considerat a fi singurul bărbat din lume care a murit fără să vadă, să atingă, sau să interacționeze în alt mod cu o femeie.

Mihailo Toloto, călugărul care nu a văzut niciodată o femeie/ Foto: Captură video
Mihailo Toloto, călugărul care nu a văzut niciodată o femeie/ Foto: Captură video

Mihailo Toloto s-a născut în 1856, în Grecia. Mama lui s-a stins din viață, la doar câteva ore după ce l-a adus pe lume, așa că nu a văzut-o niciodată. Deoarece nu a existat un tată care să îl recunoască, el a fost abandonat la o mănăstire de pe vârful Muntelui Athos. Crescut și educat în mănăstirea zidită, Mihailo a devenit călugăr și se pare că nu s-a aventurat niciodată de pe munte până la moartea sa, în 1938.

Considerat a fi singurul bărbat din lume care nu a văzut o femeie

O tradiție străveche, transformată în timp în lege, legea Avatonului, spune că pe Muntele Athos nu are voie să calce picior de femeie și acestea nu au voie să se aproprie pe o rază de 500 de metri de coasta peninsulei grecești, așadar, Miahilo Toloto a murit fără să vadă, să atingă sau să interacționeze în alt mod cu o persoană de sex feminin.

La moartea sa, ceilalți călugări au organizat o înmormântare specială pentru el, și asta pentru că el este considerat a fi singurul bărbat din lume care a decedat fără să vadă o femeie. De asemenea, potrivit unui articol vechi, călugărul grec nu a văzut niciodată o mașină sau un avion, deși acest lucru nu mai pare deloc ciudat, având în vedere locul în care și-a trăit viața.

Interesant este că Mihailo Toloto ar fi intrat în contact cu o femeie în două ocazii separate, chiar dacă nu știa asta. În anii 1920, scriitoarea franceză Maryse Choisy s-a deghizat în marinar pentru a avea acces pe Muntele Athos, iar în anii 1930, Aliki Diplarakou, prima grecoaică care a fost încoronată Miss Europe, a folosit, de asemenea, o deghizare pentru a ajunge în locul sacru interzis femeilor, relatează OddityCentral.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
maldive freepik jpg
timisoara jpg
calendar ortodox 2020 10 iunie sfantul mucenic timotei episcopul prusiei png
harry și meghan jpeg
shutterstock 529038052 jpg