Povestea tristă a unei gări din România care a fost vândută la licitaţie pe o sumă ridicolă: „Ne-au nenorocit”

O gară din România a fost scoasă la licitație cu ceva timp în urmă și a fost vândută pentru o sumă ridicolă. A fost părăsită prin 2003, iar până în anul 2006, când a fost scoasă la licitație, a fost vandalizată. A dispărut cam tot ce putea fi smuls: uşi, ferestre, bănci.

Gara Docăneasa a fost vândută la licitație pe o sumă ridicolă / foto: arhiva Click!
Gara Docăneasa a fost vândută la licitație pe o sumă ridicolă / foto: arhiva Click!

Direcţia de Finanţe Galaţi a pus sechestru pe Gara Docăneasa și a fost părăsită prin anul 2003. Până în 2006, când a fost scoasă la licitaţie, a fost vandalizată și nu a mai rămas nimic din ea. Au dispărut ușile, ferestrele, dar și băncile. Din același an, sătenii care au vrut să meargă cu trenul pe ruta Galaţi-Bârlad şi invers, așteptau trenurile în aer liber, fără a avea unde să se adăpostească.

Închipuiţi-vă noaptea, pe la două şi jumătate, cum este să stai într-un chioșc pe timp de iarnă, fără curent şi fără lumină”, povestea atunci femeia de la casa de bilete,  potrivit adevărul.ro.  

„Ne-au nenorocit, nu înţeleg de ce haosul ăsta ...”

După ce Fiscul din Galați a scos-o la licitație, iar ulterior a fost vândută pentru o sumă ridicolă, mai exact pentru 20.000 de lei, toți locuitorii din sat sperau ca persoana care a cumpărat-o să o renoveze și să o redea circuitului feroviar. Dar când au văzut că trec anii şi nimic nu se întâmplă cu gara lor, şi-au luat gândul.

Ne-au nenorocit, nu înţeleg de ce haosul ăsta, se vinde, se cumpără, nimeni nu se gândeşte la noi, oamenii bătrâni, care nu mai avem cum să ne deplasăm”, se plângea atunci o femeie de 80 de ani.

De când a fost vândută, nimic nu s-a schimbat în Gara Docăneasa. Clădirea arată la fel, poate mai deteriorată ca la momentul vânzării. Oamenii care vor să se deplaseze și nu au mașini trăiesc un adevărat calvar. Gara Docăneasa a fost prima scoasă la licitaţie de Fiscul din Galaţi şi prima vândută, pentru doar 20.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
Bangkok jpeg
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net