Românii din diaspora sunt chemați înapoi în țară! Ce sumă vor primi dacă se întorc și deschid o afacere

Ultima actualizare:

Românii din diaspora sunt chemați înapoi în țară! Aceștia vor primi o sumă considerabilă de bani dacă se hotărăsc să revină în România și își deschid o afacere. Anunțul a fost făcut vineri, 5 august, de Ministerul Turismului.

Românii din diaspora sunt chemați înapoi în țară!
Românii din diaspora sunt chemați înapoi în țară!

Românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere pot obține finanțare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation Diaspora.

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent și un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Sunt multe oportunități de care puteți profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei.

Vezi și: Mugur Isărescu va face vineri un anunț așteptat de întreaga lume bancară. Se scumpește leul

Concret, veți putea accesa o finanțare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în țară! România vă așteaptă!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Tursimului.

Românii din diaspora sunt chemați înapoi în țară prin programul Start-Up Nation. Vor primi 200.000 de lei dacă încep o afacere și creează 2 locuri de muncă full time 

Aflat la cea de-a treia ediție, programul vine cu o condiție. Suma maximă, în valoare de 200.000 lei, poate fi obținută dacă se vor crea prin proiect cel puțin două locuri de muncă full time, transmite Ministerul Turismului.

În cazul în care participanții la program creează un singur loc de muncă, aceștia vor primi doar jumătate din sumă, respectiv 100.000 lei. În plus, firma beneficiară trebuie să vină în această situația și cu o cofinanțare de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului, se arată în comunicatul ministerului Turismului.

Înscrierile în programul Start-Up Nation pentru diaspora se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 1 septembrie 2022  

Pentru a putea accesa acest program, românii care renunță la traiul din afara țării trebuie să facă dovada domiciului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii. Au trei variante de demonstra acest lucru:

  • printr-un permis de ședere/dovadă de stabilire, 
  • viză de rezidență/de lungă ședere 
  • certificate de rezidență

Câți români vrea să aducă de afară Ministerul Turismului prin programul Start-Up Nation Diaspora

Bugetul total pentru pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), instituție care gestionează și implementează programul, este de a finanța 1.000 de beneficiari, transmite Ministerul Turismului, care a postat și un clip de promovare pe pagina sa de Facebook.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net