Românii pot lua acum şi cozonaci în rate. Mănânci acum, dar achiți la anul!

Ultima actualizare:

Cozonacul, vedeta Crăciunului, este nelipsit de pe masa românilor. Prețurile, însă, au luat-o razna la toate produsele, inclusiv la cozonaci, care au ajuns la prețuri nebănuite. Probabil, în top este și o firmă din Bârlad care pare să aibă unii dintre cei mai scumpi cozonaci. S-au gândit însă și la buzunarul românului așa că îi oferă în rate.

Preţul cozonacilor  este între 10 şi 60 de lei  pe kilogram la cofetării
Preţul cozonacilor este între 10 şi 60 de lei pe kilogram la cofetării

Cum prețul unui cozonac de 3 kilograme ajunge la 220 de lei, oamenii s-au gândit că numai în sistem de rate își pot vinde produsele «de lux». Situația a fost semnalată de fostul viceprimar al Timișoarei.

„Conform teoriei cum că Societatea este alcătuită doar din două clase majore: unele care au mai multe mese decât pofte de mâncare, altele mult mai multe pofte de mâncare decât mesele, corporațiile îți livrează fericirea gustativă. În rate. Fiind mult kko în lume, au găsit chichița cum să-ți umfle burta.

Cozonacul în rate e de acum nu doar o fiță, ci o necesitate. Când îți chiorăie portofelul mai tare decât burdihanul, deschizi un cont la bancă (să nu fie imperialist austriacă) și comanzi online. Plătești în rate și la anul îți achiți huzureala pentru Sărbătorile de acum.

Dacă faci un calcul, îi poți băga în faliment. Îți vine nota de plată post mortem. Ai însă grijă să nu lași urmașilor datoriile la cozonaci. Ajung ăștia să-ți ia casa, să-ți acopere împrumutul dacă te îndopi prea tare”, a scris Adrian Orza.  

Cu mai puțin de 19 lei  pe lună îți iei  cozonac de 220 de lei
Cu mai puțin de 19 lei pe lună îți iei cozonac de 220 de lei

7,5 milioane de  cozonaci

Pe aceeași platformă de vânzare online se găsesc și alte oferte în rate. Spre exemplu, un pachet care conține un cozonac și nouă bucăți de macarons se vinde la 146 de lei, cu rate începând de la 12,16 lei pe lună.

În același timp, Rompan anunță că anul acesta oferta de cozonaci este foarte generoasă. Peste 7,5 milioane de cozonaci vor fi copți în aceste zile, până la Crăciun. Dintre aceștia, aproximativ două milioane vor pleca la export către țările cu cele mai mari comunități de români. 

„Preţul cozonacilor este între 10 şi 50-60 de lei pe kilogram la cofetării, dar la noi, în industrie, preţurile sunt mai moderate. Vreau să vă spun că ne-am îmbunătăţit gama sortimentală cu tot felul de umpluturi.

Am scos şi un cozonac - Hohoho - care are umplutură cu nuci, mere şi stafide sau cu cremă de ciocolată şi rom. Avem umpluturi cu portocală şi rahat, nucă şi stafide. Ne-am pliat pe gustul consumatorilor”, a declarat preşedintele Rompan, Aurel Popescu, potrivit Agerpres. 

Cofetăriile sunt foarte  aglomerate în această perioada
Cofetăriile sunt foarte aglomerate în această perioada

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net