Se poartă sânii goi! Ținute provocatoare, la Săptămâna Modei de la Paris

Marii designeri internaționali și-au prezentat deja propunerile pentru toamnă/iarnă 2024, în cadrul Săptămânii de Modă de la Paris, care are loc în perioada 26 februarie și 5 martie. Se pare că vor fi în vogă ținutele cu vedere la sâni, fie că vorbim de haine de stradă sau de birou. Casele de modă care au avut astfel de haine au fost Vaquera și Yves Saint Laurent.

Model Vaquera cu sânii la vedere, la Săptămâna Modei de la Paris
Vaquera a propus ținute provocatoare (Foto: Profimedia)

Colecția Vaquera s-a numit „Bani”

Prima zi a show-urilor de prêt-à-porter pentru femei a fost axată asupra tinerilor designeri. Casa de modă newyorkeză Vaquera, fondată în 2013 de Patric DiCaprio și Bryn Taubenesse, a venit cu propuneri moderne și provocatoare.  Colecția intitulată simplu „Bani” a atras atenția tuturor, mai ales pentru că modelele, deși îmbrăcate în haine groase de iarnă, au avut ținute care le-au lăsat la vedere sânii.

Modelele au prezentat în sânii goi (Foto: Profimedia)
Modelele au prezentat în sânii goi (Foto: Profimedia)

Cei doi designeri au explicat că au fost inspirați de noul trend Mob Wife, care în traducere înseamnă soție de mafiot, ce a circulat în ultimele luni pe rețelele sociale. Ei și-au imaginat astfel femei fatale moderne, care întorc privirile oriunde se află. Nu au lipsit imprimeurile cu bani și blana artificială.

Nu au lipsit pantalonii cu vedere la chiloți (Foto: Profimedia)
Nu au lipsit pantalonii cu vedere la chiloți (Foto: Profimedia)

Încălțată cu tocuri stiletto și ciorapi de plasă, cu o curea mare în jurul taliei, femeia Vaquera se etalează în ținute fără echivoc, fără teamă fie numită vulgară, relatează publicația de modă Fashion Network. Își dezvăluie sânii goi sub un top din tul sau în cele două fante ovale decupate dintr-un body. Modelele au fost îmbrăcate, de asemenea, în pantaloni de cowboy sau fuste deschise, cu vedere la lenjeria intimă, în timp ce altele au prezentat în tricou cu sutien pe deasupra - atracția ținutei fiind cupele conice, precum obișnuia să poarte celebra Madonna în anii ei de glorie.

Yves Saint Laurent preferă țesăturile transparente

Manechin îmbrăcat într-o ținută Yves Saint Laurent, cu sânii goi
Și manechinele Yves Saint Laurent au prezentat cu sânii expuși (Front: Profimedia)

Și Yves Saint Laurent a propus ținute sexy, doar că în același timp mai serioase. Colecția de toamnă/iarna 2024 a designerului și directorului de creație Anthony Vaccarello a fost inspirată de munca fondatorului mărcii cu textile transparente, relatează The Guardian. În 1968, Yves Saint Laurent a debutat ceea ce a fost numit rapid de presă „bluză transparentă”, un model de șifon purtat fără nimic dedesubt.

Acesta a fost un articol care nu a lipsit nici din prezentarea de zilele trecute. Colecția sa de toamnă/iarna 2024 a fost dominată de țesături transparente, majoritatea modelelor au pășit pe podium cu sânii goi sub bluze translucide, tricouri mulate și topuri fără mâneci. Unele au purtat și fuste creion transparente, cu lenjeria intimă vizibilă pe dedesubt.

Transparența lui Saint Laurent este poate din nou în atenție deoarece o expoziție, numită Sheer (Transparent n.r), are loc la muzeul Yves Saint Laurent din Paris, concentrându-se pe munca designerului cu țesături diafane. Cu toate acestea, Vaccarello a spus că nu a fost inspirat doar de fondatorul mărcii.

Acesta a menționat rochia „nud” a lui Marilyn Monroe, purtată pentru a-i cânta „La mulți ani”, domnule președinte lui John F. Kennedy în 1962, drept inspirație. Iar în 2022, Kim Kardashian a purtat rochia la Met Gala 2022– referința aici arată cum femeile care poartă haine care le dezvăluie și, de asemenea, le ascunde corpul păstrează un impact major, la mai mult de 60 de ani după Monroe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net