Secretul rușinos al primei prințese americane din Monaco. Când a aflat, prințul Albert I a pălmuit-o în public, în timpul unui spectacol

Prima prințesă americană din Monaco a fost Alice Heine. A fost căsătorită cu prințul Albert I de Monaco, care a fost profund îndrăgostit de ea. Din nefericire, Alice l-a înșelat cu compozitorul Isidore de Lara, iar prințul a pălmuit-o în public, când a aflat. Cei doi au decis să nu divorțeze, ci doar să se separe.

Alice Heine, prima prințesă americană din Monaco / foto: colaj captură video
Alice Heine, prima prințesă americană din Monaco / foto: colaj captură video

Năcută pe 10 februarie 1857, în Cartierul Francez din New Orleans, Louisiana, Alice a fost fiica lui Michel Heine, un evreu francez care aparținea uneia dintre cele mai proeminente familii europene, cu origini la Berlin și Paris și verișor al poetului Heinrich Heine, și al Marie Amélie Céleste Miltenberger, fiica unui arhitect și de origine alsaciană.

Când a izbucnit Războiul Civil American, familia s-a întors în Franța, unde Alice a fost imediat remarcată pentru frumusețea, prospețimea și bogăția imensă a familiei, făcând o impresie deosebită în societatea pariziană. În acea perioadă, tatăl și mama ei, Michel și Amélie, au devenit oaspeți obișnuiți la curtea împăratului Napoléon al III-lea și a împărătesei Eugénie de Montijo, iar firma sa, AM Heine, a oferit un sprijin financiar semnificativ în timpul războiului franco-prusac.

Pe data de 27 februarie 1875, Alice Heine s-a căsătorit cu primul ei soț, marchizul Marie Odet Armand Aimable Chapelle de Jumilhac, care era al 7-lea Duce de Richelieu și Duce de Aiguillon. Cei doi au avut împreună doi copii: Marie Odet Jr. și Odile Marie Auguste Septimanie. În același an, soțul ei moare în timpul unei călătorii la Atena. La 22 de ani, Alice rămâne văduvă cu doi copii mici.

Prima prințesă americană din Monaco

Patru ani mai târziu, în 1879, îl întâlnește pentru prima dată pe Albert I de Monaco în Madeira. La acea vreme, prințul moștenitor era căsătorit cu Lady Mary Victoria Douglas-Hamilton, dar mariajul său era profund nefericit. După ce uniunea a fost în cele din urmă anulată de Biserică pe 3 ianuarie 1880, el și Alice încep o relație și se căsătoresc în 1889.

Prințul Albert a fost profund îndrăgostit de ea, aceasta fiind una dintre primele căsătorii din dragoste din istoria principatului”, spunea Thomas Fouilleron, directorul Arhivelor Palatului Monaco, potrivit monaco-tribune.com.

Mai mult, Albert I s-a căsătorit cu Alice Heine împotriva dorinței tatălui său. „Chiar dacă era văduva ducelui de Richelieu, ea era și evreică, ceea ce prințul Carol al III-lea,  un om profund religios, nu și-a dorit pentru moștenitorul tronului”.

De asemenea, la un moment dat, Alice Haine a început o relație cu compozitorul Isidore de Lara, iar prințul Albert, când a aflat, a pălmuit-o în în public, în timpul unui spectacol de la Salle Garnier. Cuplul se separă în cele din urmă în 1902, dar nu au divorțat. Cei doi nu au avut niciodată copii. După moartea prințului, 20 de ani mai târziu, Alice Heine a devenit prințesa văduvă de Monaco. Ea s-a stins din viață la 68 de ani, pe 22 decembrie 1925, la Paris, fiind înmormântată în Cimitirul Pere Lachaise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net