Singuri de sărbători! Alternative pentru a alunga tristețea provocată de singurătate în perioada Paștelui

Tot mai multe persoane ajung să petreacă sărbătorile singure. Din diverse motive, multora le este imposibil să fie alături de familie, de prieteni, de toți cei alături de care își găsesc fericirea. Au mai rămas doar câteva zile până când majoritatea românilor sărbătoresc Paștele, alături de cei dragi sufletului lor. 

Singuri de Paște. FOTO: Colaj Click! (Pixabay / Pexels)
Singuri de Paște. FOTO: Colaj Click! (Pixabay / Pexels)

În timp ce există persoane care se bucură de sfintele sărbători pascale, deopotrivă sunt cei singuri, care fie plecați departe de casă, fie nu au o relație prea bună cu cei din jurul lor ajung să mai bifeze încă o sărbătoare petrecută în singurătate. Totuși, există câteva modalități prin care poți scăpa de anxietatea provocată de o astfel de situație. 

Cum ne tratăm de tristețea apărută în perioada Paștelui 

Important de menționat este faptul că singurătatea este o stare reversibilă. Starea de singurătate poate fi îndepărtată în momentul în care alegem să avem grijă de noi. 

Îmbracă cele mai frumoase haine, folosește parfumul preferat și oferă-ți câteva clipe doar ție. Chiar dacă nu ai cu cine celebra sărbătorile pascale din acest an, o ieșire la un film, o sesiune de shopping sau plimbarea în natură reprezintă câteva alternative sănătoase pentru starea ta de bine. 

Așadar, pune pe tine cele mai frumoase haine și ieși încrezător în lume. Cu siguranță nu vei regreta! 

Te-ai gândit că o escapadă de câteva zile poate readuce culoare în viața ta? Dacă simți nevoia să pleci cât mai departe de locurile și oamenii care nu te împlinesc sufletești și îți umbresc momentele de fericire, sau ești singur și nu stai cu nimeni la masa de Paște, poți opta pentru un city break reușit într-o Capitală Europeană pe care îți dorești să o vizitezi de mult timp. 

Activități în perioada Paștelui pentru oamenii singuri. FOTO: Pixabay
Activități în perioada Paștelui pentru oamenii singuri. FOTO: Pixabay

Sună-ți cel mai bun prieten și invită-l să gătiți împreună. Nu-i musai să fiți experți în arta culinară, însă pregătirea unor preparate cu specific pascal poate reprezenta o adevărată provocare. 

Dacă ești departe de cei dragi, rețelele de socializare îți stau la dispoziție atunci când vrei să te simți tot mai aproape de casă. Cere ajutor atunci când nu te simți bine din punct de vedere emoțional. Conexiunea și comunicarea cu cei dragi te ajută să te simți cât mai aproape de ei. Astfle, cu siguranță vei observa că dispoziția ta se va schimba. 

Și nu în ultimul rând, singurătatea este un sentiment din ce în ce mai răspândit. Reține că niciodată nu ești singur și atât timp cât le cauți, vei descoperi că resursele de care ai nevoie pentru a te simți mai bine se află chiar în puterea ta interioară. 

Nu uita, totuși, să faci diferența între sentimentul de singurătate și singurătatea în sine. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cutremur jpg
Bere jpg
sticle plastic jpeg
droguri praf cocaina shutterstock 2081236753 jpg
legume verzi jpeg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net