Singurul animal din lume care rezistă în caz de atac nuclear. Trăiește și în România!

Ultima actualizare:

Pământul este plin de specii care ne pot părea desprinse dintr-un film science-fiction. De la aspectul vizual, până la capacitățile de supraviețuire, unele insecte și animale par absolut incredibile. Iar cu cât mergem mai mult spre „periferia” speciilor pe care le cunoaștem, cu atât mai bizare par acestea. Acesta este cazul și acestui animal incredibil, ce trăiește și în România!

Animalul poate supraviețui chiar și unui atac nuclear! / foto: freepik.com
Animalul poate supraviețui chiar și unui atac nuclear! / foto: freepik.com

Când ne gândim la animale care pot supraviețui în condiții extreme, chiar și la un atac nuclear, majoritatea dintre noi se gândește la gândaci. Este deja un „mit urban” că aceștia sunt capabili de a supraviețui unei explozii nucleare. Însă, deși gândacii, precum și alte insecte, sunt, într-adevăr, capabili să reziste la o concentrație de radiații 15 ori mai mare decât cea la care rezistă omul, există alt animal care pare aproape indestructibil.

Având aproape 0.5 milimetri, opt picioare și, din cum puteți vedea mai jos, un aspect un aspect vizual ce amintește mai mult de filmele cu extratereștri decât de un animal de pe Pământ, aceste animale miscroscopice trăiesc pe planeta noastră de peste 530 de milioane de ani!

Pot supraviețui chiar și unui atac nuclear!

Tardigradele sunt cele mai rezistente animale de pe planetă. / foto: NPS/Diane Nelson
Tardigradele sunt cele mai rezistente animale de pe planetă. / foto: NPS/Diane Nelson

Este vorba despre tardigrade, sau, după cum mai sunt cunoscute, „urșii de mare”. Aceste ființe sunt printre cele mai vechi și rezistente organisme de pe Pământ. Specia lor a asistat atât la apariția dinozaurilor, cât și la extincția acestora, acum 65 de milioane de ani!

Printre capacitățile extraordinare ale tardigradelor se numără un mecanism prin care aceste își opresc complet metabolismul, putând să supraviețuiască mult timp fără hrană. De asemena, pot supraviețui la o presiune uriașă, inclusiv precum cea de pe fundul oceanului!

„Urșii de mare” pot supraviețui la orice temperatură, inclusiv în spațiu! Tardigradele își pot încetini procesul de îmbătrânire, biologul Jessica Sieger demonstrând acest fapt prin înghețarea periodică a unui grup de tardigrade la -30 de grade Celsius, apoi comparând durata lor de viață cu alt grup, care a fost păstrat în condiții normale.

În condiții extreme, tardigradele pot supraviețui în temperaturi ce variază de la -272 grade Celsius la +150 de grade!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net