Soluții pentru ca frigiderul tău să consume mai puțin curent. Iată cum să economisești bani

Frigiderul este unul dintre cele mai indispensabile aparate din orice gospodărie. Cu toate acestea, utilizarea constantă poate duce la un consum mare de energie. Există, însă, câteva metode importante pentru a face ca frigiderul să consume mai puțin curent, economisind astfel bani în buzunar.

Metode pentru a face ca frigiderul să consume mai puțin curent / foto: Shutterstock
Metode pentru a face ca frigiderul să consume mai puțin curent / foto: Shutterstock

Tot mai mulți români caută soluții pentru a face economie la energie și, binețînțeles, există câteva metode prin care putem optimiza funcționarea frigiderului pentru a economisi curent și bani.

Trucurile care te ajută să folosești mai puțin curent

Alegerea locației potrivite pentru frigider este foarte importantă. Trebuie să îl plasăm într-un loc răcoros, pentru a preveni expunerea la temperaturi ridicate și umiditate, dar și la o distanță de cel puțin 5 centimetri între peretele din spate pentru a asigura o circulație adecvată a aerului. Astfel, aparatul va fi mai eficient și va consuma mai puțină energie.

Un alt truc este curățarea periodică a condensatorului, care, fiind în spatele frigiderului, acumulează praf și murdărie în timp. Curățați-l periodic cu o perie și un aspirator pentru a menține o circulație optimă a aerului.

Mențineți o temperatură constantă în frigider. Temperatura corectă este de aproximativ 4 °C. Pentru a preveni scăderea temperaturii, deschideți ușa frigiderului cât mai rar posibil.

Încărcați frigiderul în mod rezonabil, evitând supraîncărcarea. Alimentele și recipientele mari pot împiedica fluxul de aer rece, reducând eficiența frigiderului.

De asemenea, acordați atenție vechimii aparatului. Indicat ar fi să schimbați frigiderul dacă este vechi, cumpărând un model mai nou și mai eficient din punct de vedere energetic. Modelele moderne sunt concepute pentru a consuma mai puțină energie.

Utilizați setările corecte ale frigiderului, cum ar fi modul eco sau setările de temperatură scăzută.

Depozitați alimentele în mod corespunzător în recipiente etanșe și evitați suprapunerea alimentelor. Acest lucru va permite aerului rece să circule cu ușurință în frigider. În general, alimentele care nu necesită refrigerare pot fi plasate pe rafturile de sus, iar cele care necesită refrigerare pe cele de jos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure pixabay jpg
image png
card energie jpg
furt dupa accident jpg
Transfagarasan ilustrate (5) jpg
62482331 jpg
alfred swinscoe captura video jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net