Test de inteligență pentru minți agere. Mută un singur băț de chibrit pentru a obține rezultatul corect din imagine

Testele de logică ne dezvoltă nivelul de creativitate, puterea de concentrare și ne ajută să descoperim care este nivelul IQ-ului nostru. Ei bine, vă prezentăm astăzi un astfel de test menit să ne pună mintea la contribuție și să ne dezvolte spiritul de observație.

Ecuație matematică pentru persoanele inteligente
Ecuație matematică pentru persoanele inteligente

Ecuație matematică. Ai mutat chibritul corect?

Acest test de logică este extrem de simplu. Tot ce trebuie să faci este să muți un singur băț de chibrit pentru a ajunge la rezultatul din imagine. Înainte de a căuta rezolvarea, sfatul specialiștilor este să îți calmezi starea de spirit și să te concentrezi cât mai mult pentru a găsi soluția corectă. Atenție! Nu ai voie să trișezi, răsfoind până la final, întrucât acolo se află răspunsul corect. Succes tuturor!

Știați că testele IQ au fost create de Alfred Binet, psihologul francez? Acesta a creat mai multe tipuri de joculețe de inteligență, precum iluzii optice, puzzle-uri, ecuații matematice sau șiruri de numere. Testul pe care vi-l punem astăzi la dispoziție este perfect pentru persoanele care doresc să își evalueze coeficientul de inteligență.

La prima vedere pare simplu, însă acesta presupune o adevărată provocare a minții. Este necesar să fii o fire care se axează pe logică, perspicacitate și care este atentă la detalii. Dacă nu reușești să găsești răspunsul corect, nu uita că la final ai explicația și rezolvarea. Data viitoare cu siguranță te vei descurca mai bine, dacă vei exersa.

Rezolvare:

Ei bine, a sosit momentul să îi felicităm pe cei care au găsit rezolvarea, dar să-i încurajăm și pe cei care nu au deslușit testul. Tu te numeri printre persoanele care au oferit răspunsul corect? Verifică dacă ai mutat chibritul corespunzător!

Rezultatul ecuației
Rezultatul ecuației

10+11+12+13= 14 este greșit, însă pentru a corecta ecuația în așa fel încât rezultatul să fie 14, trebuie să muți bățul de chibrit așezat vertical, respectiv pe cel care formează semnul „+”.  Astfel, chibritul se pune în componența cifrei 3, urmând ca ulterior să se formeze cifra 9, deci 19. În acest sens, calculul are ca rezultat numărul 14. Priviți din nou imaginea pentru a înțelege exact despre ce este vorba!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net