Testul simplu de inteligență care îi bagă în ceață pe români. Are 5 întrebări banale, iar una dintre ele l-a încurcat rău pe Sorin Grindeanu

Testele de inteligență sunt extrem de distractive și au numeroase beneficii asupra creierului. Cu cât exersezi mai mult, cu atât mintea ta va fi mai ageră și alertă, iar asta te va menține tânăr! În următorul test trebuie să răspunzi corect la 5 întrebări fulger! Ai grijă însă! Nu trage cu ochiul la răspunsuri și fii onest. Ideal ar fi să te cronometrezi. Doar așa îți vei da seama dacă faci parte dintre geniile care dau răspunsul aproape instant. Ministrul Grindeanu a întâmpinat probleme la o astfel de întrebare.

Pe Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-au băgat în ceață
Pe Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-au băgat în ceață

Test de inteligență amuzant: 5 întrebări rapide!

1. Ești într-o competiție și depășești participantul de pe locul doi. Pe ce loc ajungi?

Răspuns: Ajungi pe locul doi. Dacă depășești persoana de pe locul doi, îi iei locul, deci ajungi pe poziția a doua.

2. Ai o balanță și 9 cutii, dintre care 8 au aceeași greutate și una este mai grea. În câte încercări poți identifica cutia mai grea?

Răspuns: Poți găsi cutia mai grea în doar două încercări. Împarți cutiile în trei grupuri de câte trei. Cântărești două grupuri la întâmplare, să le numim A și B. Dacă sunt egale, cutia mai grea este în grupul C. Dacă A este mai greu, cutia mai grea este în A, iar dacă B este mai greu, cutia mai grea este în B. Apoi, iei grupul de trei cutii care conține cutia mai grea și cântărești două dintre ele. Dacă sunt egale, cutia mai grea este cea rămasă.

3. Pot verii tăi să aibă o mătușă comună pe care tu nu o ai? Cum?

Răspuns: Da, este posibil. Mătușa lor comună poate fi mama ta. În acest caz, mama ta este mătușa verilor tăi, dar nu este mătușa ta, ci mama ta.

4. Cineva prăjește gogoși într-o tigaie în care încap doar două bucăți simultan. După ce prăjește o gogoașă pe o parte, o întoarce pe cealaltă parte. Prăjirea pe fiecare parte durează 30 de secunde. Pot fi prăjite trei gogoși în 90 de secunde?

Răspuns: Da, este posibil. Iată cum: Pui două gogoși în tigaie și le prăjești pe o parte timp de 30 de secunde. Întorci una dintre ele și scoți cealaltă, punând în locul ei a treia gogoașă. După încă 30 de secunde, scoți prima gogoașă și întorci celelalte două. După încă 30 de secunde, toate trei gogoșile sunt prăjite. Astfel, în total, ai nevoie de 90 de secunde pentru a prăji trei gogoși.

5. Un bărbat și fiul său biologic sunt implicați într-un accident de mașină. Bărbatul moare pe drum spre spital, dar copilul este dus de urgență în sala de operații. Chirurgul spune: „Acesta este fiul meu biologic!” Poate fi adevărat? De ce?

Răspuns: Da, poate fi adevărat. Chirurgul poate fi mama copilului. În acest caz, mama copilului este chirurgul care face operația și, astfel, afirmația „Acesta este fiul meu biologic!” este corectă.

Întrebarea de inteligență care l-a băgat în ceață pe Sorin Grindeanu

Nu oricine reușește să aibă o atenție deosebită și o gândire de fulger, din păcate. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost și el supus la un test-fulger în direct la DIGI24 și din păcate nu a trecut testul, deși răspunsul era la mintea cocoșului. Emoționat poate de camerele de filmat, ministrul s-a bâlbâit puțin și a avut nevoie de ajutorul prezentatorilor pentru a descifra misterul.

Întrebare care i-a dat bătăi de cap domnului ministru a fost: „Dacă la Jocurilor Olimpice îl depășiți pe înotătorul de pe locul II, pe ce loc sunteți?”.

Ministrul a răspuns în mod eronat: „Pe locul I”.

Deși i s-a repetat întrebarea, domnul Grindeanu tot nu a înțeles. În cele din urmă a aflat că dacă l-ar depăși pe înotătorul de pe locul II, ar ajunge, așadar, pe locul II.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
image
actualitate.net
image
actualitate.net