Trei sfaturi de aur pentru a-ți menține greutatea ideală în timpul vacanței! Ce trebuie să faci dacă mănânci la all inclusive

În vacanță nu mai ținem cont de nimic! Ne distrăm, savurăm preparate și băuturi delicioase și ajungem la final să regretăm pentru că am pus prea multe kilograme în plus, asta după ce luni întregi ne-am chinuit să slăbim pentru a arăta perfect în vacanță. Nutriționista Cori Grămescu însă, dezvăluie ce trebuie să facem pentru a ne menține suplii. Trei sfaturi de aur pentru a-ți menține greutatea ideală în timpul vacanței!

Ce trebuie să faci dacă mănânci la all inclusive
Ce trebuie să faci dacă mănânci la all inclusive

Trei sfaturi de aur pentru a-ți menține greutatea ideală în timpul vacanței

Vacanțele all-inclusive sunt cunoscute pentru abundența de mâncare și băuturi, ceea ce poate reprezenta o provocare pentru cei care doresc să-și mențină greutatea ideală. Cu puțină planificare și autodisciplină, este posibil să te bucuri de vacanță fără să te îngrași.

Vacanța este momentul pentru care îl așteptăm cu toții pentru a ne relaxa și a explora noi destinații și culturi. Așa că nu este deloc surprinzător faptul că mulți oameni tind să se îngrașe în timp ce sunt plecați. Cocktailuri dulci, preparate din bucătăria locală și zilele lungi de plajă, ne aduc fără să vrem câteva kilograme în plus. Dar nu întotdeauna trebuie să fie așa! Vă puteți simți grozav și fără a sacrifica distracția sau sabota toată munca grea pe care o depuneți înainte de călătorie. Aceste sfaturi vă vor menține pe drumul cel bun și cel mai important, vă vor asigura că vă bucurați în continuare de vacanță. La urma urmei, a nu vă relaxa în vacanță este unul dintre obiceiurile care vă îmbolnăvesc și vă îngrașă!.”, spune nutriționista Cori Grămescu.

Prima regulă este să nu mănâncăm până ajungem în momentul în care simțim că explodăm.

Puteți urma regula 80/20. Mai exact 80% din alegeri să fie sănătoase și lăsați 20% pentru unele dintre alimentele distractive pe care doriți să le experimentați. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să alegeți o masă pe zi pentru a vă răsfăța puțin. Acea masă poate fi pentru a încerca ceva nou sau pentru a experimenta mai bine orașul sau țara respectivă.”, spune Cori Grămescu.

Mese echilibrate, bogate în nutrienți

Al doilea sfat este să menținem mese echilibrate, bogate în nutrienși și să avem grijă la cât mâncăm. Deci să fim cumpătați!

Bucurați-vă de bucătăria locală, dar atenție la dimensiunile porțiilor. Împartiti felurile de mâncare sau optați pentru aperitive pentru a gusta o varietate de alimente fără a mânca în exces. Alegeți mese care includ o varietate de legume, proteine slabe și carbohidrați complecși. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți energia și să evitați senzația de oboseală. Nu uitați să consumați și fructe proaspete pentru aportul de vitamine și fibre.”, mai spune Cori Grămescu.

Al treilea sfat este să ne menținem hidratați și să reducem cantitatea de alcool pe care o consumăm, chiar dacă poate fi tentant.

Beți multă apă, mai ales dacă vă aflați într-un climat cald. Luați o sticlă de apă pe care să o puteți umple regulat, pentru a rămâne hidratat și a controla senzația de foame. Încercați să consumați cel puțin 2 litri de apă pe zi. Dacă sunteți activi sau petreceți mult timp la soare, creșteți această cantitate. Apa infuzată cu fructe sau ceaiurile neîndulcite sunt și ele opțiuni excelente.”, a mai adăugat nutriționista.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net