Cum scăpăm ușor de celulită. Sfaturi și trucuri de la o celebră nutriționistă

Cercetările indică faptul că peste 90% dintre femei consideră celulita și pielea neuniformă ca fiind o problemă majoră de frumusețe. Deși ne dorim remedii simple și rapide pentru eliminarea celulitei, din păcate, aceste soluții sunt greu de găsit și nu există o metodă miraculoasă pentru a scăpa de ea.

 Cum scăpăm ușor de celulită. Sfaturi și trucuri de la o celebră nutriționistă
Cum scăpăm ușor de celulită. Sfaturi și trucuri de la o celebră nutriționistă

 Cum scăpăm ușor de celulită. Sfaturi și trucuri de la o celebră nutriționistă

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, ne dezvăluie ce putem face mai exact pentru a combate această problemă. 

„Celulita, până la un punct, este absolut normală și o are orice femeie. Ea se agravează în preajma menstruației și se reduce aproape de momentul ovulației și se agravează odată cu înaintarea în vârstă. Important este să evităm acele comportamente alimentare și de stil de viață care ne fac să avem o problemă mai severă cu celulita decât ar fi, să spunem, normal pentru vârstă, istoricul nostru de dietă și stilul de viață pe care l-am adoptat. Ca să eliminăm celulita, trebuie să știm mai întâi ce tip de celulită avem: este fibroasă, tare și densă sau mai curând țesutul este moale, cu retenție de apă și seamănă cu un jeleu? Pentru că cele două tipuri se tratează diferit, ca să scăpăm de celulită. Primul tip de celulită, cel fibros, dens și adesea dureros la masaj, este mai prietenos și are tendința de a răspunde bine la dietă, sport, tratamente corporale sau exerciții fizice. În principiu, dacă aveți acest tip de celulită, puteți spera și reuși să reduceți semnificativ gradul de denivelare a pielii.

despre schimbari sanatoase cu cori gramescu betteryouro png

Asta dacă urmați pe termen mediu și lung o dietă bazată pe alimente integrale, ceva mai puține glucide și multă, multă apă, desigur, dacă faceți și sport cu conștiinciozitate în fiecare săptămână și masaj. Al doilea tip de celulită, în care pielea este lipsită de rezistență, este moale și picioarele și fesele par moi, este mai dificil, dar răspunde bine la dietele bogate în proteine și la unele tratamente corporale, precum și la antrenamente cu greutăți. Mai sunt suplimente nutritive care dau o mână de ajutor, însă avantajul este că, dacă reușim să rezolvăm problema lipsei de tonus la nivelul pielii, rezultatele se păstrează mai mult timp.”, spune Cori Grămescu.

Potrivit nutriționistei, studiile arată că pierderea în greutate nu este singura modalitate de a combate celulita. Deși o dietă corectă, odihna suficientă, evitarea fumatului, a expunerii la soare și a consumului de alcool sunt alegeri excelente pentru un stil de viață sănătos, acestea nu vor reduce semnificativ celulita. Totuși, o alimentație sănătoasă, bogată în fructe, legume, proteine slabe, grăsimi sănătoase și cereale integrale, alături de un consum adecvat de apă, poate ajuta la reducerea inflamației și a retenției de apă, prevenind deshidratarea și îmbunătățind astfel aspectul pielii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net