Trucul folosit de firmele mari de curățeni în hoteluri pentru a menține covoarele curate. Acesta este motivul pentru care arată atât de bine chiar și după 20 de ani

Una dintre cele mai mari provocări ale unei gospodine o reprezintă menținerea cât mai îndelungată a curățeniei covorului. De cele mai multe ori ne confruntăm cu firimituri, urme de pantof sau păr de animale, ceea ce face și mai dificilă dorința noastră de a menține covoarele curate.

image

Din fericire, există anumite trucuri furate din industria regimului hotelier, pe care le cunosc doar cameristele. Descoperă din rândurile de mai jos cum poți obține un covor curat.

Soluție pentru curățarea covoarelor

Ajută-te de un amestec din oțet alb și sare pentru a curăța covoarele murdare. Într-un oulverizator adaugă 250 ml oțet cu 2 linguri de sare și ½ litru de apă călduță. Amestecă bine compoziția și pulverizeaz-o peste covor. Se lasă peste noapte să acționeze și se aspiră ziua următoare.

 Bicarbonatul de sodiu elimină petele de pe covor

Este deja cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu are nenumărate întrebuințări, venind în rezolvarea multora dintre problemele noastre. Este eficient și în cazul curățirii covoarelor pătate cu diverse substanțe.

Tot ce trebuie să faci este să îl presari pe covor și să-l lași peste noapte. Aspiră-l abia ziua următoare și descoperă cum pata și mirosurile neplăcute au fost eliminate. Repetă acest proces de două ori pe săptămână.

Alte trucuri pentru curățarea covoarelor

Un alt truc care s-a dovedit funcțional este alcătuit din apă și amoniac. Trebuie să amesteci apă călduță cu săpun și cu amoniac. Îmbibă o cârpă în apă și freacă suprafețele murdare ale covorului. După ce produsul a acționat preț de câteva minute bune, clătește cu o cârpă înmuiată în apă caldă.

Îndepărtează mizeria cu oțet de vin

Această variantă este recomandată în cazul covoarelor pline de grăsime. Într-o găletușă se adaugă 500 ml oțet de vin alb, 200 ml apă călduță și 2 linguri de detergent de vase. Îmbibă un burete în soluție, stoarce-l bine apoi curăță pe pătrate de 20 cm latura, cu multă insistență asupra petelor. Clătești cu o cârpă înmuiată în apă călduță. Atenție, folosește mânuși pentru a-ți proteja mâinile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net