Turiștii străini, revoltați de prețurile din România. Cât au plătit pentru o bere: „Ne-am gândit că va fi ceva mai ieftin”

Se pare că nu doar românii se plâng de prețurile tot mai mari de la noi din țară. Și străinii sunt revolați de sumele pe care trebuie să le scoată din buzunar. Se pare că prețurile din România sunt mai mari decât în anumite țări europene. Mai mulți turiști străini au fost revoltați de cât au putut să plătească pentru o simplă bere

Turiștii străini au fost revoltați de cât au putut să plătească pentru o bere / foto: Arhiva Click!
Turiștii străini au fost revoltați de cât au putut să plătească pentru o bere / foto: Arhiva Click!

Deși România se poate mândri cu unele dintre cele mai frumoase locuri pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață, turiștii străini rămân dezamăgiți de un anumit aspect. Prețurile mari! Dincolo de locațiile de vis din țară care sunt tot mai vizitate și preparate tradiționale de care străinii au ajuns se îndrăgostească, există dezamăgiri când vine vorba de anumite localuri și sumele pe care sunt nevoiți să le scoată din buzunar.

Berea o găsești la orice colț, în orice oraș, comună sau sat din lume, însă prețul face diferența. Mai mulți turiști străini din Spania au fost șocați de cât au putut să plătească pentru o bere în România. Veniți în Capitală pentru câteva zile, deși orașul i-a impresionat, prețurile i-au lăsat fără cuvinte. Potrivit lor, restaurantele, dar și taxiurile, sunt cele mai scumpe.

„Berea este mai scumpă decât în Spania”

„Ne așteptam să fie mai ieftin. Restaurantele și taxiurile. O mie de lei pentru șase persoane”, au spus aceștia când au fost întrebați de ce activități li s-au părut cele mai scumpe la noi în țară, într-un videoclip publicat pe TikTok, unde cei de la Kanal D au vorbit cu mai mulți turiști din Spania.

În ceea ce privește prețurile băuturilor, berea în România pare să fie mai scumpă decât în Spania. Un alt turist a spus că a fost dezamăgit când a văzut sumele. Restaurantele sunt, de asemenea, cam piperate.

Suntem din Spania și e puțin mai ieftin decât acolo, în medie, dar nu atât de ieftin. Ne-am gândit că va fi ceva mai ieftin. Berea este mai scumpă decât în Spania. (…). Ieri am mâncat la un restaurant și am plătit cam 20 de euro pentru un preparat, pentru o persoană”, au mai mărturisit alți doi turiști.

Nu doar sumele pe care le dau pe băuturi i-a dezamăgit, cât și prețul pentru un singur magnet. Deși în Spania costă mai puțin de 2 euro, în România este aproape 5 euro. Părerile au fost susținute chiar și de români. Mai multe persoane au confirmat în dreptul videoclipului publicat pe TikTok că o bere în România e mai scumpă decât în Spania, Italia ori Anglia. De asemenea, și alte alimente banale ajung să fie mai accesibile la preț în alte țări din Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net