Uită de aerul condiționat! Iată ce trebuie să ai în casă, pentru a scăpa de caniculă: e cea mai eficientă metodă

Uită de aerul condiționat! Iată ce trebuie să ai în casă, pentru a scăpa de caniculă, este cea mai eficientă metodă! 

Uită de aerul condiționat! Iată ce trebuie să ai în casă, pentru a scăpa de caniculă.
Uită de aerul condiționat! Iată ce trebuie să ai în casă, pentru a scăpa de caniculă.

Metoda simplă prin care scapi de caniculă

Valul de caniculă din ultimul timp a fost resimțit de o țară întreagă, iar expunerea la temperaturi atât de mari poate avea repercursiuni garve asupra sănătății, cu precădere în privința persoanelor vulnerabile precum copiii sau vârstnicii. Încercăm să facem tot ce putem pentru a ameliora senzația sufocantă și pentru a ne feri de căldura soarelui, așa că de cele mai multe ori apelăm la soluții clasice. Ajungem să investim bani buni în ventilatoarea sau aparate de aer condiționat și de multe ori constatăm că nu sunt cea mai bună alegere din varii motive: ori sunt prea scumpe, ori se strică dacă nu sunt de calitate bună (iar asta implică niște investiții pe care nu toți și le permit), ori nu sunt atât de prietenoase cu organismul. 

Totuși, există câteva metode ieftine și ușoare prin care putem scăpa de caniculă și pentru a ne menține casa răcoroasă.

Folosește draperii opace!
Folosește draperii opace!

Bineînțeles, știm cu toții că o bună izolare a locuinței poate face diferența în zilele în care termometrele ating temperaturi „de groază”, însă este bine să știți și faptul că este esențial să aerisiți casa dimineața și seara în intervalul în care soarele nu este atât de puternic. Este recomandat să țineți ferestrele închise și draperiile trase pentru a împiedica razele soarelui să intre în casă. Este bine că aceastea să fie cât mai opace. Pentru a răcori eficient locuința tot ce trebuie să faceți este să puneți la ferestre cearceafuri umezite cu apă rece. Puteți face acest lucru mai ales seara sau dimineața, câdn puteți să deschideți toate ferestrele unde atârnați aceste cearceafuși, lăsând să circule aerul și să ventileze locuința. 

Umiditatea crescută în casă poate fi o problemă foarte mare pentru că face ca temperaturile să se resimtă mai puternic. Este important să aveți tot timpul în casă un dezumidificator. De asemenea, sunt recomandate lenjeriile de pat din satin pentru că aceasta nu încălzesc corpul și oferă o senzație de răcoare, mai ales dacă între timp le-ați și aerisit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net